afera Uljanik

Predsjednik Uprave 3. maja Percan, predsjednik i članovi NO-a Grbac te Pahljina i Brgić podnijeli ostavke

29.03.2019 u 15:56

Bionic
Reading

Iz Brodogradilišta 3. maj u petak su izvijestili da su ostavke podnijeli direktor tog brodogradilišta Maksimilian Percan, predsjednik i članovi Nadzornog odbora 3. maja Veljko Grbac te Elvis Pahljina i Marinko Brgić, a svi su oni osumnjičeni u aferi Uljanik

"Obavještavamo investicijsku javnost da je dana 29. ožujka društvo zaprimilo ostavku direktora 3. maj Brodogradilišta Maksimiliana Percana, koja stupa na snagu 27. ožujka, te ostavku Elvisa Pahljine na članstvo u Nadzornom odboru 3. maja, koja stupa na snagu istekom kalendarskog dana 29. ožujka. Također, imamo saznanja da su ostavke na članstvo u Nadzornom odboru podnijeli i Marinko Brgić i Veljko Grbac", objavio je 3. maj putem Zagrebačke burze.

Nakon ostavke predsjednika i dva člana, u Nadzornom odboru 3. maja ostali su Goran Kutnjak i Juraj Šoljić.

Juraj Šoljić, koji u NO predstavlja radnike, rekao je za Hinu da će konzultacije za imenovanje nove Uprave biti danas i tijekom vikenda te da se nada da će u ponedjeljak biti održan sastanak s kojega bi bili predloženi novi članovi Uprave 3. maja.

Predsjednik Uprave 3. maja Maksimilian Percan te predsjednik i članovi Nadzornog odbora riječkog brodogradilišta - Grbac, Pahljina i Brgić, podnijeli su ostavke nakon što su zajedno s još devet osoba u utorak uhićeni u sklopu akcije Uljanik.

Nakon saslušanja kod suca istrage Županijskog suda u Rijeci Duška Tišme u četvrtak je određeno zadržavanje u istražnom zatvoru, na 30 dana, za Giannija Rossandu, Marinka Brgića, Dragutina Pavletića, Maksimilijana Percana, Silvana Kranjca i Veljka Grpca, dok će se ostali braniti sa slobode.

  • +6
Rijeka: Policija dovodi uhićene u akciji Uljanik na ispitivanje u DORH Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

U akciji Uljanik privedeni su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilian Percan, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić. Uz njih, priveden je i direktor tvrtke Uljanik plovidba Dragutin Pavletić, koji je prije dva dana dao ostavku na to mjesto, a ostavku je na članstvo u Nadzornom odboru te brodarske tvrtke dao i Anton Brajković. Privedeni u akciji Uljanik terete se za kažnjiva djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru u Uljaniku i 3. maju od 1,2 milijarde kuna.