ČLAN UPRAVE

Poznato tko će biti novi šef HEP-a: Barbarića nasljeđuje Vice Oršulić?

04.12.2023 u 09:38

Bionic
Reading

Nakon što je premijer Andrej Plenković za vikend smijenio šefa Hrvatske elektroprivrede (HEP) Franu Barbarića zbog afere s bespravnom gradnjom počele su kolati infromacije o njegovom nasljedniku

Prema tportalovu dobro upućenu izvoru, Barbarića bi na čelu državnog diva trebao naslijediti Vice Oršulić, dosadašnji direktor u HEP Proizvodnji u proizvodnom području Split. Oršulić je i član Uprave HEP-a, u kojoj osim njega sjede Petar Sprčić i Tomislav Šambić.

Oršulić titulira kao najizgledniji kandidat jer se za njim ne vuku nikakvi repovi i član je HDZ-a Baška Voda, gdje je bio i predsjednik Općinskog vijeća.

Sprčić je široj javnosti postao poznat tijekom afere 'Plin za cent' jer je upravo on u HEP-u bio zadužen za trgovinu plinom.

Sprčić je upozorio ministra gospodarstva Davora Filipovića na to da će na tržištu doći do velikih viškova plina, dok je ministar ta upozorenja navodno ignorirao. Inače, Sprčić i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić su vjenčani kumovi.

Davor Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Što se Tomislava Šambića tiče, i on se smatra kadrom bivšeg ministra gospodarstva, ali HNS-ova Ivana Vrdoljaka.

U javnosti je postao poznat kad je kupio stan od šefa PPD-a Pavla Vujnovca po neubičajeno niskoj cijeni. Šambić tvrdi - nije u sukobu interesa jer je kupio stan od čovjeka kojem je HEP prodao plin ispod tržišnih cijena.