TRŽIŠTE KAPITALA

Povratak CROBEX-a u zeleno, likvidnost ojačana blok prometom

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Wavebreak / Profimedia

Pozitivan sentiment s europskih burza prelio se u petak i na domaće tržište kapitala. Tako se indeks CROBEX vratio u zeleno i ostvario rast od 0,1 posto, a njegova uža inačica CROBEX10 stagnirala cijenom

Dionički indeksi imali su mješovite izvedbe, a najveći gubitak zabilježio je indeks građevinskog sektora, s minusom od 3,6 posto. S druge strane, jedini koji je bilježio rast bio je indeks transportnog sektora, ojačavši 2,4 posto.

Ukupna dionička likvidnost skočila je na 18,2 milijuna kuna pri čemu je 14,1 milijun kuna ostvareno u blok trgovanju dionicom Tankerske Next Generation, a koja je isto tako u redovnom trgovanju ostvarila 746 tisuća kuna i porasla cijenom 8,9 posto. U redovnom trgovanju nije bilo milijunaša, a najveći redovni promet ostvarilo je spomenuto izdanje Tankerske Next Generation.

Najbolju izvedbu imala je dionica Viro tvornice šećera koja je uzletjela 16,9 posto, a dobro je kotirala i dionica Atlantske plovidbe s rastom od 3,2 posto. Na strani gubitnika predvodila je dionica Instituta IGH, koja je pala 7,1 posto. Loš dan imale su i dionice Turisthotela i Čakovečkih mlinova s padom cijena od 5,8 posto i 4,7 posto.

Dobitnik dana: Viro tvornica šećera +16,85% 43,00

Gubitnik dana: Institut IGH -7,14% 78,00

CROBEX: +0,10% 1.983,11

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!