UPOZORENJE POLITIČARIMA

Ramljak upozorio: Treba nam politička stabilnost

28.04.2017 u 13:01

Bionic
Reading

Državni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak ocijenio je u petak kako kriza Vlade neće stopirati restrukturiranje posrnulog koncerna, ali da bi bilo bolje za taj proces da postoji politička stabilnost

'Neće ga onemogućiti, ali bi bilo bolje da imamo stabilnu vlast', istaknuo je Ramljak.

Na pitanje je li mu poznato da Porezna uprava nije od 2007. bila u Agrokoru povjerenik je odgovorio kako on samo zna da nadzor nije rađen od kako je on na čelu kompanije, dok za vrijeme prije toga nema nikakve informacije.

Na dodatno pitanje novinara, postoji li neki dogovor između Agrokora i Porezne uprave, Ramljak je kazao kako ne zna. 

Izvijestio je kako je imao konstruktivne sastanke s predstavnicima vlasti u Sloveniji i BiH oko krize u Agrokoru.

'Sada je situacija u tim zemljama mirnija. Njihove vlade imat će monitoring, ali nakon razgovora sa mnom i oni su svjesni kako je stanje puno stabilnije', rekao je Ramljak.

Vladin povjerenik predstavio je i suradnike iz konzultantske kuće AlixPartners, koja će pripremati restrukturiranje Agrokora.

Alastair Beveridge, jedan od direktora rekao je da je trenutni priopritet upravljanje likvidnošću. Idući tjedan konzulatnti će krenuti u pregovore s financijskim inistitucijama oko novog kreditnog aranžmana.

'Zasad je još prerano reći koliko će biti potrebno novca', rekao je Beveridge, koji očekuje da će aranžman biti realiziran u idućih mjesec dana.

Ramljak je naglasio da su osigurana novčana sredstva za pokrivanje plaća, poreza i ostalih tekućih troškova u svibnju.