POŽELJNA STRUKA

Potražnja za farmaceutima raste iz godine u godinu

18.09.2014 u 14:26

Bionic
Reading

Analiza potreba tržišta rada, objavljena u okviru nove Industrijske strategije, pokazuje koja su zanimanja u Hrvatskoj bila najtraženija tijekom 2012. godine, a taj trend i dalje je aktualan

Među visokoobrazovanim kandidatima najveću šansu za pronalazak posla imaju biolozi, kemičari i farmaceuti. Podjednako su traženi učitelji i profesori engleskog i hrvatskog jezika, dok najmanje mogućnosti za zaposlenje imaju menadžeri, politolozi, fizioterapeuti, arhitekti i novinari.

Podaci portala MojPosao pokazuju nastavak ovog trenda. Samo u prvih osam mjeseci ove godine u kategoriji Farmaceutika i biotehnologija objavljeno je 21 posto više oglasa nego u odnosu na isto razdoblje 2012.

Općenito, veću šansu za zaposlenje imaju građani koji su završili fakultet ili neki viši stupanj obrazovanja pa tako na našem tržištu rada najbolje prolaze visokoobrazovani kandidati sa završenim studijem biologije, kemije ili farmacije.

Prema podacima servisa MojaPlaća, osobe sa završenim fakultetom imaju 53 posto višu plaću od osoba sa srednjoškolskim obrazovanjem, a najviše visokoobrazovanih kandidata trenutno se traži u Zagrebačkoj (42 posto), Koprivničko-križevačkoj (35 posto) te Varaždinskoj županiji (33 posto).

Na tragu ovih podataka, izdvojili smo za vas nekoliko oglasa iz područja farmacije:

PLIVA traži suradnika za farmakovigilanciju (m/ž) za rad u Zagrebu. Kandidat mora imati visoku stručnu spremu i radno iskustvo te razvijene analitičke, organizacijske i komunikacijske vještine. Za detalje i prijavu na oglas kliknite na link.

Ljekarna Počuča Čakovec traži magistra farmacije s visokom stručnom spremom i godinu dana radnog iskustva. Poslodavac nudi stalni radni odnos, a prijaviti se možete ovdje.

Stalni radni odnos nudi i Ars pharmaceutika d.o.o. koji traži farmaceutskog tehničara u specijaliziranoj ljekarni (m/ž) za rad u Zagrebu. Od kandidata se očekuje samostalnost, odgovornost, fleksibilnost te komunikativnost. Uvjet za prijavu na oglas su završena srednja stručna sprema te godinu dana radnog iskustva.

HRM Agency iz Njemačke traži farmaceuta (m/ž) za rad u toj zemlji. Kandidati se mogu prijavljivati tijekom cijele godine, a kandidati koji budu izabrani u uži izbor bit će pozvani na razgovor za posao koji će se održati u Zagrebu ili Ljubljani.

Imate li završen farmaceutsko-biokemijski, medicinski, stomatološki ili veterinarski fakultet možete se prijaviti na oglas tvrtke Pharmas koja traži stručnog suradnika za područje Zadarske i Šibensko-kninske županije (m/ž). Kandidat mora posjedovati odlične komunikacijske vještine te dobro poznavati engleski jezik i MS office paket.

Ukoliko ste do nedavno imali posao, životopis vam je vjerojatno bio posljednja stvar na pameti. Sada, ovo je dokument koji biste trebali pregledati, prepraviti i osvježiti prije nego što krenete u potragu za novom radnom pozicijom. Provjerite 10 načina na koje možete osvježiti stari životopis!