10 milijuna kuna

Potpisan ugovor o gradnji mosta preko rijeke Dragonje

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 16.04.2021 15:58
  • Objavljeno 16.04.2021 u 16:03
Oleg Butković

Oleg Butković

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i slovenski ministar infrastrukture Jernej Vrtovac potpisali su u petak sporazum o izgradnji cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel - Dragonja, vrijedan 10 milijuna kuna.

Ujedno je potpisan i sporazum o obnovi starog mosta vrijedan dva milijuna kuna. Kako su naglasili ministri, obnova starog mosta izgrađenog 1969. godine krenut će nakon turističke sezone i trajat će četiri mjeseca, dok će gradnja novog mosta krenuti nakon što se ishode sve potrebne dozvole i raspiše javni natječaj za izvođače radova.

Svih 12 milijuna kuna koliko je ukupna vrijednost radova na oba mosta, Hrvatska i Slovenija podmirit će po pola.

"Nema sumnje da će obnova starog mosta povećati sigurnost prometa, ali i protočnost u ljetnim mjesecima", naglasio je ministar Oleg Butković. Dodao je da je izgradnja novog cestovnog mosta kod graničnog prijelaza Kaštel-Dragonja u Istri izuzetno važna zbog dotrajalosti i oštećenosti postojećeg mosta te zbog prometne opterećenosti na graničnom prijelazu, posebno u ljetnim mjesecima.

Svaka država će podmiriti polovinu troškova izgradnje mosta preko Dragonje. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!