izbori u šibeniku

Domovinski pokret i Most - zajedno na lokalne izbore u Šibensko-kninskoj županiji

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 27.03.2021 17:43
  • Objavljeno 27.03.2021 u 17:43
U Šibeniku 27. ožujka 2021. predstavljeni kandidati MOST-a i Domovinskoga pokreta. Kandidat za župana je Ivica Ledenko, za gradonačelnika Šibenika Mario Kovač, a zamjenici su im Višnja Gojanović i Mark St. George Doodney

U Šibeniku 27. ožujka 2021. predstavljeni kandidati MOST-a i Domovinskoga pokreta. Kandidat za župana je Ivica Ledenko, za gradonačelnika Šibenika Mario Kovač, a zamjenici su im Višnja Gojanović i Mark St. George Doodney

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Domovinski pokret i Most u Šibensko-kninskoj županiji zajedno izlaze na lokalne izbore, a podržava ih i Nezavisna lista Loza

Kandidate su predstavili u subotu na Šibenskom mostu : kandidat za župana je Ivica Ledenko (Most), a za dožupanicu Višnja Gojanović (DP). Kandidat za gradonačelnika Šibenika Mario Kovač (DP), a za dogradonačelnika Mark St. George Doodney (Most).

"Nije ovo mjesto izabrano slučajno. Na ovom mjestu je srbočetnički agresor slomio svoju kralježnicu i nakon ove točke krenulo je oslobađanje ovih naših krajeva. Također, ova točka je i sjecište rijeke Krke i Jadranskog mora. Mi krećemo s ušća..prema izvoru kontra rijeke", rekao je Ledenko i dodao kako je takav i njegov politički izričaj.

Kao polazišnu točku svog programa istaknuo je nultu stopu tolerancije na korupciju i nepotizam u Šibensko-kninskoj županiji.

"Poznat je slučaj Pađane gdje se trgovalo utjecajima, a, nažalost, sve skupa je poprimilo tragičan kraj. Nepotizma je puna županija. Uhljebnička mjesta su puna članova obitelji nositelja vlasti u županiji", ustvrdio je Ledenko.

U kampanji, dodao je, također žele propagirati zaštitu obitelji kao nukleusa društva. "Najmlađima moramo osigurati jednake uvjete za školovanje", rekao je, a sramotnim ocijenio HDZ-ove pogače za vrtićku djecu. 

Upozorio je da neke projekcije kažu da će do 2051. broj stanovnika Šibensko-kninske županije biti prepolovljen.

'Već smo pali ispod 100 tisuća stanovnika, a da nije bilo doseljavanja Hrvata iz BiH, ta slika bi bila još poraznija", rekao je i pozvao građane da izađu na izbore kako drugi ne bi odlučivali umjesto njih.

Kandidat za gradonačelnika Šibenika Mario Kovač ocijenio je da je Šibenik je "doživio svojevrsni 'facelifting'", no, dodao je, dobar dio duše grada napustio je Šibenik, a stanje tijela je opća klonulost. 

"Mi nismo za pretjeranu kozmetiku i smatramo da se Gradska vlast mora sučeliti s najvećim problemom, a to je demografska erozija, depopulacija i gospodarstvo na koljenima", rekao je Kovač i dodao kako želi stvoriti uvjete za reindustrijalizaciju. 

Dodao je i da će se zalagati za provedbu projekta 'roditelj odgojitelj' u sklopu kojeg bi obiteljima s troje i više djece, gdje je bar jedan roditelj nezaposlen, omogućili potporu iz gradskog proračuna u visinu 65 posto prosječne plaće u gospodarstvu grada. 

Predstavljanju su prisustvovali predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica te saborski zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Miro Bulj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!