lokalni izbori

[FOTO] Most kandidira Lucu Gašpar Šako za sisačko-moslavačku županicu

28.03.2021 u 14:10

Bionic
Reading

Most nezavisnih lista predstavio je u nedjelju u Sisku svoju kandidatkinju za županicu Sisačko-moslavačke županije na predstojećim lokalnim izborima, petrinjsku aktivisticu Lucu Gašpar Šako

Na konferenciji za novinare, pod geslom "Mi smo većina", najprije je govorio saborski zastupnik Nikola Grmoja, koji je napomenuo kako je Mostu uvijek bila važna Sisačko-moslavačka županija i Banovina. Rekao je kako je Most kao jedina politička opcija predstavila smjernice obnove Banovine, ali one nisu prihvaćene prilikom donošenja zakona.

A obnova, kako je dodao, ovdje kasni kao i u Zagrebu.

"Kao kandidata smo nastojali ponuditi osobu koja se u ovim teškim vremenima dokazala na terenu, među ljudima, pri raspodjeli pomoći, ali i upozoravanjem na sve nepravilnosti pri dodjeli pomoći, posebno u njenoj Petrinji, a to je Luca Gašpar Šako", rekao je Grmoja.

Govoreći o svom programu, Gašpar Šako je napomenula kako je prošlo 30 godina tijekom kojih je županijska vlast pokazala kako ne treba raditi. Nazvala ih je kvazipolitičarima i nepoštenim ljudima, kojima je interes samo vlastita korist.

"Mi 30 godina slušamo samo obećanja, uz nepotizam i lagodan život. Zbog takvih nepoštenih ljudi naša djeca ovdje nemaju posla i sa suzama u očima odlaze u strane zemlje sa svojim obiteljima. Oni koji su ih otjerali, misleći da su moćni, ali oni su moćni jedino ako smo mi slabi. Ali oni su manjina, a mi građani ove županije smo većina", rekla je kandidatkinja Mosta.

Sebe je predstavila kao poštenu osobu, koja se desetljećima bori protiv kriminala, nepotizma i korupcije, smatrajući da se dokazala svojim radom na razini Hrvatske i županije. Uputila je poziv građanima da prekinu dosadašnju političku praksu, te ih je pozvala na potporu kako bi se promijenila politika i životi stanovnika županije.

  • +4
Luca Gašpar Šako Mostova kandidatkinja je za županicu Sisačko-moslavačku županiju Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Čutuk/PIXSELL

Na novinarsko pitanje kako ocjenjuje verbalnu polemiku između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića, Nikola Grmoja je odgovorio: "Neki kažu, ako Milanović i govori istinu, nije dobro unositi takav stil u javni diskurs, ali ja kažem da nam je dosta naučenih fraza koje ništa ne znače, a ja volim kada se skinu rukavice i kaže što se misli".

"Ne mislim da će itko u Hrvatskoj zbog toga nastradati, da će ikome biti lošije, jedino bih volio da ovo prepucavanje ide k svome kraju i da predsjednik države Milanović i predsjednik Vlade Plenković sjednu za stol, jer se jedino tako može riješiti ova politička kriza. Neki govore o pravosudnoj krizi, a to nije pravosudna kriza, jer pravosudnu krizu živimo godinama", rekao je Grmoja.