NA SNAZI OD 1. SIJEČNJA

Potpisan novi, trogodišnji Kolektivni ugovor u HT-u

13.12.2023 u 17:27

Bionic
Reading

Uprava Hrvatskog Telekoma i predstavnici Hrvatskog sindikata telekomunikacija te Republičkog sindikata radnika potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. siječnja 2024. godine i vrijedi za razdoblje od naredne tri godine. Hrvatski Telekom se potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora još jednom potvrdio kao odgovoran socijalni partner te najpoželjniji poslodavac u telekom industriji

Novi Kolektivni ugovor, povrh postojećih, donosi i brojne nove pogodnosti zaposlenicima, uz povećavanje radnih i materijalnih prava. Između ostalog, novim Ugovorom osigurano je povećanje budžeta za plaće od 8,5 posto te povećanje minimalne plaće za čak 23 posto, a značajno su unaprijeđene i granice novih platnih razreda. Također, kao rezultat povećanja minimalne plaće i donjih granica platnih razreda od 1. siječnja 2024. godine više od 800 radnika dobit će povećanje plaće, a osiguran je i dodatan budžet za povećanje plaća kroz karijerni put u front-line i non-front segmentu za minimalno 3.000 zaposlenika kroz naredne dvije godine.

'Hrvatski Telekom je i u ovim izazovnim vremenima još jednom dokazao kako je odgovoran poslodavac koji njeguje socijalni dijalog te kojem je zadovoljstvo zaposlenika na prvom mjestu. Potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora na tri godine našim smo zaposlenicima osigurali stabilnost u uvjetima promjenjive ekonomije, omogućujući istodobno značajno unaprjeđenje svih prava i pogodnosti. Potvrda je to našeg potpunog opredjeljenja ka stvaranju najboljeg mjesta za rad te organizacije s najvišim zadovoljstvom zaposlenika u našoj industriji i šire', rekao je Ivan Bartulović, član Uprave i glavni direktor za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.

Uz primjenu i daljnji razvoj karijernog puta koji zaposlenicima omogućava napredovanje u kompaniji, a koji je samo tijekom 2023. godine omogućio napredovanje više od 800 kolegica i kolega, novi Kolektivni ugovor između ostalog zadržava i dodatna prava poput regresa, pomoći rodiljama za drugih šest mjeseci rodiljinog dopusta, pomoći za rođenje i/ili posvojenje djeteta, dara za djecu zaposlenicima koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, dara djeci zaposlenika samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece i ostale pogodnosti.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis, član Uprave i glavni direktor za ljudske resurse Ivan Bartulović. Predstavnici sindikata i potpisnici Kolektivnog ugovora su Vesna Mamić, predsjednica Hrvatskog sindikata telekomunikacija, i Darko Šutić, glavni sindikalni povjerenik HST-HT, te Ivan Majdak, predsjednik Republičkog sindikata radnika.