POSREDNIK ZA OSIGURANJE

Pošta i Fina angažirale dva mjeseca staru tvrtku za unosan posao

Bionic
Reading

Hrvatska pošta i Financijska agencija odlučile su se osigurati od menadžerske odgovornosti tako da uzmu posrednika za osiguranje koji bi im trebao pomoći u pronalasku što boljeg osiguravatelja, piše Poslovni dnevnik

'Hrvatska pošta do sada nije koristila usluge posrednika u osiguranju. Na to smo se odlučili ove godine, zbog mogućih ušteda, a zbog potrebnih znanja, koje nismo imali u svojim resursima', kažu u Hrvatskoj pošti.

Posrednika su odabrali bez raspisivanja javnog natječaja, a objašnjavaju da nisu niti bili obvezni učiniti budući da odabir posrednika u osiguranju, prema mišljenju Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, nije predmet javne nabave jer se usluga od strane Hrvatske pošte ne plaća.

Pobjednik u borbi za posrednike u osiguranju HP-a i Fine je tvrtka InterOmnia u vlasništvu Pauline Maraković koja je uspjela dobiti posredništvo u lipnju ove godine, niti dva mjeseca nakon što je registrirana pa je pitanje kako su izabrali tvrtku koja s obzirom da je tek osnovana ima vrlo malo referenci.

'Reference su nam multidisciplinarni tim stručnjaka s velikim iskustvom na polju osiguranja, financija, prava i corporate governance-a te zadovoljstva naših klijenata dosadašnjom suradnjom. Pritom napominjemo da naše usluge klijentima pružamo samo na području Hrvatske nego i u regiji', kažu u InterOmniji.

Isti je posao InterOmnia dobila i u Fini koja nije odgovorila na pitanje čemu posrednici u osiguranju i ne podižu li tako nepotrebno svoje troškove budući da ukupna godišnja premija osiguranja za sva osiguranja koje ugovaraju HP i Fina iznose između 15 i 20 milijuna kuna. Posrednici obično uzimaju oko 10 posto premije osiguranja, piše Poslovni dnevnik