ŠEFICA POREZNE

'Poreznici su napokon počeli raditi'

19.08.2013 u 19:43

Bionic
Reading

U prvih šest mjeseci u ugostiteljstvu i trgovini na veliko i malo prijavljeni prihodi viši su za čak sedam milijardi u odnosu na isto razdoblje u 2012.

Otkrila je to za Dnevnik Nove TV šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec dodavši kako je zbog uvođenja reda državna blagajna 'zaradila' i više od 500 milijuna kuna, koliko je planirano. Do kraja godine očekuje se kako će državni proračun biti bogatiji za 1,5 milijardu kuna.

Intenzivna kontrola poreznih inspektora u turističkoj sezoni rezultirala je zatvaranjem 500 objekata doljem Jadrana. Naplaćeno je i pet milijuna kuna kani. Šefica Porezne dodaje kako na tome neće stati, već se krenulo i u provjeru poslovnih knjiga i imovine vlasnika.


Dodaje kako se nakon uvođenja fiskalizacije na tržnice kreće i u provjeru po veletržnicama, gdje se, kako kaže, događa velik kriminal.

Na pitanje što su poreznici radili ranije, kada se nisu provodile ovako intenzivne provjere, Čavlović Smiljanec kaže kako su 'poreznici konačno počeli raditi', a dio zasluga pripisala je i sebi, tj. rukovodećem kadru.