NAGRADA PLAVI CVIJET

Poreč je najuređeniji grad Jadrana

Valamar Riviera Hotel Poreč

Valamar Riviera Hotel Poreč

Izvor: tportal.hr / Autor: Saša Pjanić

Prestižna nagrada Hrvatske turističke zajednice Plavi cvijet sa zlatnom oznakom stiže u Poreč. Titulu najuređenijeg grada hrvatskog priobalja, u kategoriji velikih turističkih središta, Poreč je osvojio u konkurenciji s lanjskim pobjednikom Opatijom u koji pak stiže Plavi cvijet sa srebrnom oznakom te Dubrovnikom, kojemu je u ovogodišnjoj akciji Volim Hrvatsku pripala bronca

Povjerenstvo Glavnog ureda HTZ-a, prošireno s predstavnicima priobalnih županijskih Turističkih zajednica, ocijenilo je Cavtat najuređenijim mjestom Jadrana u kategoriji do tri tisuće stanovnika, dok je Rab pobjednik u kategoriji gradova veličine između tri i deset tisuća stanovnika.

'Meni je jako drago što smo osvojili prvo mjesto, no smatram da je za to zaslužan cjelokupan turistički sektor i Grad Poreč. U gradu se jako vodi računa o uređenju, a zadovoljstvo je tim veće jer smo baš po snažnoj kiši vodili komisiju u obilazak, no njima je očito bilo više nego jasno da Poreč zapravo i nema konkurencije', kaže direktor porečkog Turističkog ureda Nenad Velenik.

Prema statistici, Poreč bilježi tri do četiri posto manje gostiju, no turističke tvrtke Plava laguna i Riviera najavljuju odličnu postsezonu, što ulijeva dodatni optimizam. 'Lani smo imali odlično popunjen rujan i listopad pa ako nas vrijeme posluži očekujemo rezultate na nivou prošlogodišnjih, no ako i završimo sezonu s manjim minusom, neće nas jako boljeti glava', zaključuje direktor TZ-a Poreča Nenad Velenik.

Po zasluženi zlatni Plavi cvijet Porečani će poći u Rovinj. Naime, svečanost uručenja nagrada i priznanja HTZ-a održat će se tijekom Dana hrvatskog turizma od 20. do 22. listopada u Rovinju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi