OTKRIVANJE KARATA

Popijač: 'Krećemo u bolne reforme i rezove'

21.11.2009 u 20:13

Bionic
Reading

U prvom javnom nastupu nakon izbora za ministra gospodarstva Đuro Popijač najavio je da će njegovi prioriteti biti rješavanje problema hrvatske brodogradnje, rasterećenje gospodarstva od neporeznih nameta te pomoć hrvatskim tvrtkama u teškoćama

Popijač je iskazao zadovoljstvo Vladinom odlučnošću da u idućoj godini ubrza 'bolne reforme i rezove'. 'Svi analitičari najavljuju, a to je rečeno i na današnjoj sjednici Vlade, da se u idućoj godini očekuje rast BDP-a od 0,5 posto. To je svakako dobra vijesti s obzirom na sve ono što nas je zadesilo u ovoj godini', kazao je Popijač je u središnjem Dnevniku HTV-a.

Upitan o sudbini brodogradilišta, Popijač je rekao da je o modelima privatizacije još prerano govoriti, ali je potvrdio da će se vrlo brzo krenuti u rješavanje tog problema, naglašavajući da je to obveza prema Europskoj uniji.

Popijač je najavio i nekoliko mjera za 'pokretanje gospodarstva'. 'Sigurno da će prvi korak biti pokušaj rasterećenja od neporeznih nameta. Tu ćemo ponuditi neka rješenja vrlo brzo. Važna je i pomoć hrvatskim tvrtkama u teškoćama. Zajedno ćemo nalaziti modele s tvrtkama, ali ćemo tražiti i aktivnije uključivanje financijskih institucija', rekao je Popijač.

Novi ministar gospodarstva ponudio je ruku pomirenja sindikatima, najavljujući nove, kvalitetnije vidove socijalnog dijaloga.