PRIVATIZACIJA ŠKVEROVA

Polančec: Nema odgode natječaja

Damir Polančec 1

Damir Polančec 1

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjeko Skledar

Potpredsjednik vlade Damir Polančec demantira špekulacije oko prolongiranja natječaja za prodaju brodogradilišta

Kaže da se natječaj zatvara u predviđenom roku, 30. rujna u 14 sati, do kada i sve ponude zainteresiranih kupaca moraju biti na stolu HFP-a . 'Premda je otkupljeno čak 30 ponudbenih dokumentacija, ja realno očekujem dva do tri ozbiljna ponuđača. Sve, dakle, ide prema planu, a istina je da je nekolicina potencijalnih kupaca zatražila produženje natječajnog roka. Iz tog sam razloga dao nalog HFP-u da svima pošalje upit, gdje se dio njih decidirano izjasnio da su spremni i ne žele odgodu', rekao je Polančec za Jutarnji.hr.

Premda nije htio reći tko je to tražio odgodu, prema neslužbenim informacijama pomicanje datuma za nekoliko tjedana tražio je Danko Končar, zatim splitski poduzetnik Slobodan Ljubičić, koji je i sam potvrdio da bi njegovom konzorciju More Trogir trebalo još malo vremena da skupe potrebna bankovna jamstva, a zbog prekratkih rokova u prvom krugu, ponudu neće dati niti Riko Grupa, što je također javno potvrdio i suvlasnik kompanije Jozo Dragan.

Najzvučnije ime na listi potencijalnih kupaca, multimilijarder Philip Zepter, sigurno ide u utrku, no tek donosi odluku za koje od tri brodogradilišta koja su mu bila u fokusu interesa. Najvjerojatnije će to biti Kraljevica, gdje se i gradi prva megajahta pod brendom Zepter.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi