NOVA PRAVILA

Pokrenut besplatni portal o javnoj nabavi

07.12.2016 u 09:09

Bionic
Reading

Agencija Hamag Bicro i konzultantska tvrtka Projekt jednako razvoj pokrenuli su besplatni portal za javnu nabavu u svrhu bolje pripreme gospodarskih subjekata za novosti koje donosi novi Zakon o javnoj nabavi

Svrha portala www.javna-nabava.info je pružiti dodatnu pomoć i podršku svim obveznicima javne nabave, ali i gospodarskim subjektima koji na tržištu nude svoje proizvode i usluge i sudjeluju u postupcima javne nabave.

Portal predstavlja centar znanja, praksi i izvrsnosti u javnoj nabavi, koji pruža savjete stručnjacima u javnoj nabavi, kako ponuditeljima, tako i naručiteljima. Na jednom mjestu može se saznati kako koncipirati i voditi proces javne nabave po novim pravilima, kako voditi žalbeni postupak, kako omogućiti svima da nauče više o procesu javne nabave.

Neke od tema koje su do sada obrađene na portalu odnose se na: Nacionalni akcijski plan za zelenu javnu nabavu odabir ekonomski najpovoljnije ponude javno otvaranje ponuda (e-ponude); FIDIC pravila; žalbeni postupak; osnovni elementi i rokovi za žalbu te aktualne presude na tu temu; Certifikati u javnoj nabavi; ESPD obrazac, pravila nabave za neobveznike primjene Zakona o javnoj nabavi (tzv. NOJN pravila), pravila nabave u EU projektima (programsko razdoblje 2014.-2020.) i sl.

'Želja nam je da ovaj portal postane središnje mjesto za pronalaženje informacija i dijeljenje najboljih praksi vezanih uz proces javne nabave u Hrvatskoj te smo stoga okupili tim stručnjaka, specijalista za javnu nabavu koji će na portalu redovno objavljivati stručne članke, ali i pružati savjete na temu javne nabave u Hrvatskoj', istaknula je Mirjana Čusek-Slunjski, urednica portala www.javna-nabava.info i dugogodišnji stručnjak za javnu nabavu.

Pristup portalu potpuno je besplatan, a za čitanje njegovog sadržaja dovoljno je napraviti registraciju i predbilježiti se na primanje newslettera, koji će pretplatnike obavještavati o novostima, novim člancima i obrađenim temama na portalu.