PISAC ROHATINSKI

Pogledajte tko je sve došao na promociju knjige bivšeg guvernera

13.11.2015 u 09:32

  • +10

Predstavljena knjiga bivšeg guvernera Rohatinskog Ogledi u realnom vremenu

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Političari, akademici, bivši i sadašnji visoki dužnosnici pohodili su u četvrtak Novinarski dom u Zagrebu kako bi prisustvovali predstavljanju knjige bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog. U djelu 'Ogledi u realnom vremenu' Rohatinski je sažeo svoje govore od 2000. do 2014. godine

Izdavač knjige je EPH čije je kompletno vodstvo na čelu s vlasnikom, odvjetnikom Marijanom Hanžekovićem bilo na predstavljanju.

Na promociju knjige Rohatinskog došao je i aktualni guverner HNB-a Boris Vujčić, bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker, bivši prvi čovjek Zagrebačke banke Franjo Luković, akademik Zvonko Kusić, bivši državni odvjetnik Mladen Bajić i mnogi drugi.

U svom govoru Rohatinski je upozorio kako je Hrvatska još uvijek daleko od stabilnog gospodarskog rasta.

'Takvu sliku bitno ne mijenjaju ni aktivno oživljavanje izvozne potražnje ni blagi rast BDP-a, ne samo zbog niske baze nego i zbog toga što su praćeni padom zaposlenosti i pojavom deflacije. Sve to pokazuje da se u sustavu još ne formiraju dovoljno snažni impulsi budućeg održivog ekonomskog rasta', rekao je bivši guverner.

RTL Autor: RTL