LOŠA KLIMA

Poduzetnik odbio primiti nagradu Fine

15.05.2013 u 20:03

Bionic
Reading

Fina petu godinu zaredom dodjeljuje nagradu Zlatna bilanca najuspješnijim hrvatskim tvrtkama, prema strogo utvrđenim ekonomskim i financijskim kriterijima poslovanja u prethodnoj godini. Iako je u djelatnosti Informacije i komunikacije nagrada trebala biti dodijeljena tvrtki Bit-Art Informatika, direktor te tvrtke Marko Šušnjar odbio ju je primiti.

Marko Šušnjar je u Večernjem listu komentirao da je razlog antipoduzetnička klima koja vlada u zemlji i da poduzetnik prestaje biti čast, i postaje problem. Njegovo mišljenje dijeli velik dio poduzetnika koji također žele anonimnost i cilj im je samo uspješno poslovati, a prije svega je riječ o proizvodnim izvoznim tvrtkama. Bit-Art Informatika zapošljava 32 radnika, proizvodi softvere i 80 posto proizvodnje izvozi.

Ista se situacija u sklopu dodjele Zlatne bilance dogodila i prije par godina, kada je nagradu odbila također jedna manja tvrtka. Umjesto Bit-Art Informatike nagrada je dodijeljena tvrtki EKOBIT, dok je glavnu nagradu dobila tvrtka Croatiašped.