UZ POTPORU EUROPSKE UNIJE

Poduzetnički inkubator Bios gradi halu

  • Autor: Kruno Kartus
  • Zadnja izmjena 02.01.2012 16:08
  • Objavljeno 02.01.2012 u 15:48
BIOS -HALA

BIOS -HALA

Izvor: tportal.hr / Autor: Kruno Kartus

U sljedećih deset godina Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka planira otvoriti novih 228 radnih mjesta izgradnjom nove hale za proizvodne i uslužne djelatnosti novoosnovanih poduzeća, rečeno je prilikom današnjeg otvorenja novog projekta ove tvrtke u vlasništvu Grada Osijeka

Izgradnjom nove hale poslovnu površinu BIOS će povećati za 1.873 četvorna metra, gdje će se smjestiti novih 11 proizvodnih i 13 uslužnih poduzeća koja tek započinju posao i trebaju pomoć u pokretanju svog posla. Trenutno u BIOS-u posluju 23 osječka poduzeća, kojima inkubator osigurava poslovni prostor te poslovne i druge usluge u početnoj fazi.

Dovršenjem nove modularne hale, BIOS će povećati kapacitet inkubatora za prijem novih proizvodnih i tehnološki orijentiranih tvrtki, čime se planira potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva te smanjiti nezaposlenost u regiji, rečeno je danas u BIOS-u.

'Nova zgrada bit će još modernija i bolja od ove u kojoj se inkubator nalazi. Primjerice, na krovu će biti izgrađena solarna elektrana, a solarni kolektori za dogrijavanje vode za sustav grijanja', rekao je Bela Ikotić, koordinator projekata BIOS-a.

Vrijednost projekta iznosi 1,391 milijuna eura, od čega je BIOS gotovo milijun eura u obliku bespovratnih sredstava ostvario u okviru europskog pretpristupnog fonda IPA. Ostatak iznosa financirat će Grad Osijek, 25,07 posto, odnosno 348 tisuća eura, a BIOS samostalno sufinancira 42 tisuće eura.

Dugoročno, dodaje Ikotić, ovim projektom planira se da će tvrtke unutar inkubatora stvoriti 228 novih radnih mjesta u sljedećih deset godina. Na taj način utrostručit će broj radnih mjesta sa sadašnjih 130 na oko 350.

Današnja najava prva je aktivnost ovog projekta nakon čega slijedi raspisivanje javnog natječaja i odabir izvođača radova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi