I ONI SU U TRENDU

Podravkini direktori vozit će se u Tesli

07.05.2015 u 07:01

Bionic
Reading

Koprivnička Podravka kupila je električni automobila Tesla S za potrebe menadžmenta, ali planira i nabavu manjih električnih vozila za korištenje u Koprivnici

Pred sjedištem u Koprivnici već su postavljena dva terminala za punjenje električnih vozila, a Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke pojašnjava kako Tesla neće biti namijenjena samo njemu, već cijelom menadžmentu. Cilj nabave električnih automobila je smanjenje emisije ugljikovog dioksida i ostvarenje ušteda za Podravku.

‘Kad je riječ o vozilu Tesla, u planu je jedno vozilo. Pored toga, u planu je nabavka, u sklopu leasinga, i određene količine manjih električnih vozila za potrebe korištenja u sjedištu naše kompanije, Koprivnici’, kažu u Podravci.

Teslu model S u Hrvatskoj je prvi nabavio i popularizirao vlasnik distributerske tvrtke Insako, Saša Cvjetojević.

Vozilo koje je kupila Podravka već je naručeno i plaćeno avansno, a u Koprivnicu bi trebalo stići u drugoj polovici lipnja. U Podravci kažu da je model S odabran zbog dometa od 350 kilometara koji je idealan za putovanje od Koprivnice do Zagreba.

'U ovome trenutku, Tesla na području Hrvatske nije podržan s mrežom super brzih punionica, no očekuje se da će se mreža super brzih punionica početi graditi krajem ove godine u Hrvatskoj, kada bi se proširila i na srednju Europu. Jugoistočna Europa biti će pokrivena sa super brzim punionicama tijekom naredne godine, pa bi Tesla dobio i mogućnost širokog radijusa kretanja i još geografski širu mogućnost korištenja', zaključuju u Podravci.