dan na burzi

Podravka u fokusu, CROBEX nastavio rasti

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovaj tjedan je na hrvatskom tržištu kapitala započeo mješovitim izvedbama. CROBEX je nastavio jačati te je uz rast od 0,16 posto dosegnuo 2.027 bodova, što je najviša razina od siječnja prošle godine

Širi tržišni indeks CROBEXplus je imao nešto jači rast od 0,27 posto, dok je uža inačica CROBEX10 oslabila blagih 0,06 posto. Sektorski indeksi su također zaključili na suprotnim stranama. Indeks građevinskog sektora je prekinuo prošlotjedni negativan trend uz rast od 1,50 posto.

U zelenom teritoriju se također našao indeks transportnog sektora s rastom od 2,25 posto te indeks industrijskog sektora s plusom od 0,12 posto, dok je indeks prehrambenog sektora zaključio u crvenom s minusom od 0,65 posto. Indeks turističkog sektora je ostao nepromijenjen.

Danas je protrgovano s ukupno 17,2 milijuna kuna, što je znatno manje od dnevnog prosjeka proteklog tjedna. Od ukupnog prometa, 3,8 milijuna kuna je prikupljeno u blok trgovanju dionicom Atlantic Grupe.

U redovnom trgovanju, dionice Podravke su i dalje bile u fokusu investitora s prometom od 3,8 milijuna kuna, no, s padom vrijednosti od 2,61 posto i zaključnom cijenom od 672 kune. Milijunske promete su još ostvarile i dionice Atlantske Plovidbe koje su prikupile 2,5 milijuna kuna s rastom cijene od 2,69 posto te dionice Hrvatskog Telekoma koje su na prometu od 1,5 milijun kuna zaključile nepromijenjeno.

Današnje dobitnike, među likvidnijim izdanjima, predvode dionice Jadroplova s plusom od 3,85 posto, zatim dionice Ingre s rastom od 3 posto te spomenute dionice Atlantske Plovidbe.

Osim Podravke, loš dan su, također među likvidnijim izdanjima, imale i dionice HPB-a s minusom od 1,75 posto te dionice SPAN-a s padom od 0,97 posto.

Dobitnik dana: Jadroplov +3,85% 67,50

Gubitnik dana: Podravka -2,61% 672,00

CROBEX +0,16% 2.027,35

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!