TRAŽI SE RJEŠENJE

Plenković o Agrokoru: Postoje načini da se zaustave negativni trendovi

26.03.2017 u 20:07

Bionic
Reading

Već sutra Uprava Agrokora trebala bi održati sastanak s dobavljačima. Istovremeno, vlada nastavlja raditi na zakonu koji bi trebao pomoći Agrokoru. Kako bi on mogao izgledati za Novu TV otkrio je premijer Andrej Plenković

Govoreći o Agrokoru Plenković je za Novu TV kazao kako postoje načini da se na odgovarajući način zaustave negativni trendovi, ali i omogući nesmetano poslovanje i eventualno mirovanje što se tiče nekih obveza.

Da li bi to bilo mirovanje u pogledu obveza prema dobavljačima, Plenković je kazao: 'Da, ali da bi se istodobno dobavljači... Našao bi se način kako da se dobivanjem svježe likvidnosti namire dobavljači'.

Na pitanje bi li onda dobavljači morali otpisivati dio svojih dugova kaže: 'To su već nijanse i detalji. Sve je moguće, to je moguće i bez ovakvog zakonskog okvira. Odnosi između različitih kompanija podrazumijevaju ponekad i takve situacije, ali ja u to u ovom trenutku ne bih ulazio, to je za kasniju fazu ove teme'.

Podsjetimo, zakonski prijedlog kojeg priprema Vlada trebao bi pomoći tvrtkama s više od 8.000 zaposlenih i milijardu eura duga.