nakon sastanka s rusima

Ruski bankar rekao je svoje, a što o sastanku kaže Plenković?

29.05.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković i predstavnici ruskog Sberbanka u ponedjeljak su se na sastanku u Vladi složili da im je zajednički cilj osigurati održivo i uspješno poslovanje Agrokora kao preduvjet za očuvanje radnih mjesta i u konačnici naplatu potraživanja svih vjerovnika, navodi se u priopćenju iz Vlade

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s prvim zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevim i predsjednikom Uprave Sberbank Hrvatska Mariom Henjakom. Uz predsjednika Vlade bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Premijer Plenković i Poletaev razgovarali su o situaciji u Agrokoru i o tijeku procesa izvanredne uprave.

Kako se navodi u priopćenju, sastanak je protekao u pozitivnom ozračju uz razmjenu mišljenja. Složili su se kako je zajednički cilj osigurati održivo i uspješno  poslovanje kompanije kao preduvjet za očuvanje radnih mjesta i u konačnici naplatu potraživanja svih vjerovnika.

Poletaev: Nastavak financiranja ovisi o razini suradnje

Prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev u ponedjeljak je po izlasku iz Vlade kazao da bi se trebalo naći rješenje oko Agrokora te da će nastavak financiranja koncerna ovisiti o 'razini suradnje'.

'Imali smo vrlo jasan sastanak. Razgovarali smo o mnogim pitanjima, i mislim da bismo trebali naći rješenje', izjavio je Poletaev novinarima na izlasku iz Banskih dvora.

Na upit hoće li se nastaviti financiranje koncerna, kazao je kratko: 'To ovisi o razini suradnje'.