TODORIĆEVA REKLAMNA AGENCIJA

Pevec u stečaju novi je Unexov klijent?

pevec

pevec

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Agencija Unex, koja je dio Agrokorovog koncerna i drži najveći dio kolača hrvatskog oglašivačkog tržišta, a u posljednje je vrijeme najspominjanija po dovođenju glumaca turske sapunice i produkciji reklame za Konzum, novog klijenta vidi u nekadašnjem poslovnom carstvu bračnog para Pevec

Kako nam je potvrdio stečajni upravitelj Peveca, agencija Unex predstavila je svoju ponudu ovoj tvrtki u stečaju, u kojoj je pripomenula kako je 80 posto hrvatskih tvrtki odabralo upravo njih za zakup medija: 'Nismo još uvijek potpisali ugovor s Unexom, ali blizu smo dogovora. Unex nudi i zakup medija i produkciju reklama. Zatražili smo ponudu od nekoliko agencija, oni su održali najkvalitetniju prezentaciju', kazao je Darko Šket za tportal.

Dogovor još nije finaliziran, iz marketinških krugova doznajemo da vrijednost ovakvog posla na godišnjoj razini može iznositi desetke milijuna kuna, pa smo upitali Šketa može li to Pevec, koji se počeo oporavljati nakon što su ga bivši vlasnici doveli do propasti, financijski podnijeti. 'S obzirom da smo u stečaju vjerojatno ćemo surađivati u nekom smanjenom obliku, koji ćemo moći financijski pratiti', odgovorio je Šket.

Inače, iTodorićeva je agencija među mnogobrojnim vjerovnicima Peveca, Šket kaže da su Unexova potraživanja oko milijun kuna. No iako je suradnja i do sada postojala, marketing je godinama, uz dvoje zaposlenika unutar kompanije, vodila jedna mala bjelovarska agencija proizišla iz samog Peveca. S obzirom na to da je Pevec u stečaju, njihova plaćanja moraju biti u dogovorenom roku, pa je zbog rastuće nelikvidnosti na tržištu ova tvrtka marketinškim agencijama i zbog toga dragocjen klijent.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi