POSLOVNI REZULTATI

Pevec: Rast prihoda 28 posto, dobit skočila na 24 milijuna kuna

31.03.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Tijekom 2015. trgovački lanac Pevec ostvario je prihode od prodaje trgovačke robe u iznosu od 1,1 milijarde kuna, što predstavlja rast od 28 posto, priopćeno je u četvrtak iz Peveca

Najveći utjecaj na rast prihoda imaju novootvoreni prodajni centri dok su prihodi starih prodajnih centara rasli sedam posto. Ostvarena neto dobit iznosi oko 24 milijuna kuna, što je znatno povećanje, od čak 61 posto, u odnosu na godinu prije.

Tijekom 2015. nastavljena su značajna investicijska ulaganja te uređenja prodajnih centara i ulaganja u opremu, u što je investirano 15,3 milijuna kuna iz vlastitih sredstava. Tvrtka Pevec d.d. otvorila je tri nova prodajna centra, u Dubrovniku, Zagrebu (Črnomerec) i Šibeniku. Na novu lokaciju preseljeni su prodajni centri na Jankomiru (Zagreb) i u Varaždinu, a kompanija je nastavila i sa standardizacijom objekata pa su preuređena tri prodajna centra i to u Novom Zagrebu, Rijeci i na zagrebačkom Žitnjaku.

'Iza nas je uspješna godina i to po svim pokazateljima, a ono što je najvažnije - 2016. nastavila je pozitivan trend poslovanja prethodne. Usmjereni smo na daljnji razvoj tvrtke te posebice ulaganja koja će nam dati još veću učinkovitost te podići standarde rada. U procesu smo nama iznimno važnog projekta - mijenjanja vizualnog identiteta kompanije. Nakon svih poslovnih procesa koji su bili temelj današnjeg uspješnog poslovanja vrijeme je da izgradimo novo lice tvrtke koje će pratiti trendove. Angažirali smo poznate stručnjake koji zajedno s nama rade na promjeni vizualnog identiteta tvrtke i vjerujem da će naša javnost, prije svega kupci, sa zadovoljstvom prihvatiti još ljepši, bolji i suvremeniji Pevec', naglašava predsjednik Uprave Peveca d.d. Darko Šket.

Poslovnu godinu Pevec d.d. je završio s 19 prodajnih centara i 1285 zaposlenih, što je povećanje broja zaposlenih za 13,5 posto u odnosu na godinu prije. Tijekom 2016. planirano je otvorenje još jednog prodajnog centra, u Virovitici, te daljnje širenje poslovanja, unapređenje poslovnih procesa i povećanje tržišnog udjela.

Osim toga, naglasak će biti na povećanju standarda u maloprodaji kako bi kupci bili još zadovoljniji, poručuju iz Peveca.