dva puta tjedno

Pegasus Airlines započeo s izravnim letovima Istanbul - Zagreb

18.01.2024 u 19:08

Bionic
Reading

Vodeći turski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Pegasus Airlines u četvrtak je započeo s izravnim letovima za Zagreb, a na liniji Istanbul-Zagreb prometovat će dva puta tjedno - četvrtkom i nedjeljom

Pegasus Airlines je pokrenuo novu liniju između Istanbula Sabiha Gökçen (SAW) i Zračne luke Franjo Tuđman (ZAG). Nova izravna ruta za Zagreb ujedno je i prva linija Pegasus Airlinesa prema Hrvatskoj, ističu Međunarodna zračna luka Zagreb i Pegasus Airlines.

Predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Huseyin Bahadir Bedir na inauguracijskoj je svečanosti pozravio Pegasus Airlines kao novog partnera zagrebačke zračne luke.

"Početak letenja Pegasus Airlinesa označava i bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula, kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne i kulturne destinacije, i Zagreba, koji svojim šarmom, dinamikom te bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske i šire", istaknuo je.

Pegasus Airlines započeo s izravnim letovima Istanbul - Zagreb Izvor: Promo fotografije / Autor: Josip Škof

Potpredsjednik prodaje i planiranja mreže Pegasus Airlinesa Emre Pekesen naglasio je kako su ponosni što je Pegasus Airlines Republiku Hrvatsku uvrstio kao 50. zemlju u svoju mrežu, u vrijeme kad Republika Turska slavi svoju 100. obljetnicu osnutka.

Zagreb je "naša prva nova destinacija u 2024. godini, a Hrvatska je 50. zemlja u našoj mreži letova", rekao je.