OKO TREĆINE DOBITI

PBZ isplaćuje dividendu od 15,85 kuna

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.02.2011 16:11
  • Objavljeno 23.02.2011 u 16:07
Božo Prka

Božo Prka

Izvor: Cropix / Autor: Drago Sopta / CROPIX

Uprava i Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb (PBZ) predložili su Glavnoj skupštini, koja je sazvana za kraj ožujka, da se dioničarima banke iz prošlogodišnje dobiti isplati dividenda u iznosu 15,85 kuna po dionici, objavljeno je danas iz PBZ-a

Uprava i Nadzorni odbor utvrdili su prijedlog odluke o upotrebi dobiti ostvarene u 2010. godini koji se upućuje Glavnoj skupštini banke sazvanoj za 29. ožujka, a prema kojoj bi se dioničarima banke isplatila dividenda u iznosu 15,85 kuna po dionici, navodi se u obavijesti koja je objavljena na Zagrebačkoj burzi.

Prema pozivu za Glavnu skupštinu i predloženoj odluci o uporabi dobiti, od ukupno 859,6 milijuna kuna dobiti PBZ-a u prošloj godini, za dividende dioničarima isplatit će se 301,3 milijuna kuna, dok će se 558,3 milijuna kuna rasporediti u zadržanu dobit.

Po podacima iz poziva, na dan donošenja odluke o uporabi dobiti, zadržana dobit PBZ-a iznosit će 6,3 milijarde kuna.

Pravo na isplatu dividende, kako se navodi, imat će dioničari koji na dan 29. ožujka 2011. budu evidentirani u depozitoriju Srednjeg klirinškog depozitarnog društva kao imatelji redovnih dionica koje glase na ime, a dividenda će biti isplaćena najkasnije do 28. travnja ove godine, navodi se u obavijesti PBZ-a.

Glavnoj skupštini PBZ-a također je predloženo da donese odluku kojom bi predsjedniku Nadzornog odbora te banke bila isplaćena naknada u bruto iznosu od 518.350 kuna za rad obavljen u 2010. godini.

Po podacima s web stranice PBZ-a, predsjednik Nadzornog odbora te banke je Gyoergy Suranyi

Inače, predložena dividenda od 15,85 kuna po dionici je nešto niža, za 1,15 kuna, od dividende koja je, temeljem odluke Glavne skupštine od travnja prošle godine, isplaćena dioničarima PBZ-a. Prošle je godine dioničarima PBZ-a iz dobiti za 2009. godinu isplaćena dividenda u iznosu od 17 kuna po dionici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi