VRDOLJAK O GOSPODARSTVU

'Pad rejtinga neće smetati stranim investitorima'

17.12.2012 u 10:15

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan na pitanje o priopćenju koje je HNS odaslao tijekom vikenda, a u kojem Vladu poziva da u najkraćem roku ponudi jednostavan i učinkovit model potpore posrnulom gospodarstvu, rekao je da je ono krivo protumačeno

'To priopćenje nije bilo kritika, već samo iznošenje našeg stava. To je samo jedna ozbiljna poruka Vladi', ustvrdio je Ivan Vrdoljak.

Ministar će se danas susresti s premijerom Zoranom Milanovićem. Osim što će ga izvijestiti o svojim susretima u Njemačkoj, Vrdoljak je rekao kako će razgovarati o tome da se ubrza tempo svih planiranih reformi, javlja HRT.

Istaknuo je da je HNS čvrst partner u Vladi.

Stanje u gospodarstvu ocijenio je lošim, ali ne kritičnim. 'Državne investicije moraju se pokrenuti, ali bez privatnih se neće postići vidljivi rezultati', dodao je ministar.

Na pitanje kako će se pad kreditnog rejtinga odraziti na strane investitore, Vrdoljak je rekao kako oni uglavnom svoje odluke neće temeljiti na rejtingu. Njima je bitna pravna sigurnost, administracija, konkurentnost. Treba osigurati brzu i jeftinu državu, naglasio je Vrdoljak