OBJAVLJEN NATJEČAJ

Preselite se u grad između Zagreba i Rijeke, čeka vas kuća i solidan džeparac

03.04.2019 u 13:58

Bionic
Reading

Grad Vrbovsko lani u ljeto objavio je kako će s 100.000 kuna subvencionirati kupnju deset kuća na području grada kao mjeru demografske obnove. Gradonačelnik Dražen Mufić tada je rekao da u gradu ima desetke praznih kuća pa je šteta da u njima nitko ne živi

U ponedjeljak je objavljen i javni poziv u kojem možete pronaći sve uvjete ako želite odseliti u ovoj grad koji se nalazi na oko sat vremena vožnje od Rijeke i Zagreba.

Tako u pozivu stoji da je za mjeru predviđeno milijun kuna, od čega 500.000 kuna ide za pet obitelji koji već imaju boravište u gradu Vrbovskom, 300.000 kuna za tri obitelji koje se žele doseliti u grad i 200.000 kuna za subvencioniranje dva kupca koji se žele baviti turizmom i ugostiteljstvom. Cijeli poziv pročitajte OVDJE.

Grad dakle subvencionira do 50 posto cijene objekta koji želite kupiti ili maksimalno 100.000 kuna po kući. Nije to loše s obzirom na to da se pristojna kuća u Vrbovskom teško može pronaći bez barem 350.000 kuna, ako je suditi po cijenama u hrvatskim internet oglasnicima.

'Imamo dosta ljudi koji već u Vrbovskom rade, no ovdje ne žive. Prvenstveno njima namijenjena ta mjera. Želimo naš grad repopulirati, neka prednost imaju oni koji već ovdje rade, kasnije i oni koji se žele doseliti i započeti vlastiti posao. Deset obitelji koje se jave na natječaj i zadovolje uvjete dobit će po 100.000 kuna za kupnju novog doma u našem gradu. A praznih kuća ovdje imamo na desetke, pa neka onda netko u njima i živi. Tih milijun kuna pronaći ćemo, otvorit ćemo mjesta u proračunu', rekao je lani gradonačelnik Vrbovskog.

Njegov je grad, kaže, između dva popisa stanovništva izgubio oko tisuću stanovnika. U Vrbovskom, u kojem do prije sedam-osam godina malo tko radio, stvari se ipak mijenjaju. Grad je kupio DI Vrbovsko te pronašao ulagača koji je uložio pola milijarde kuna te sada zapošljava 250 radnika. Investitor je tvrtka Cedar Darka Prodana, rođenog Riječanina čiji je cijeli život vezan uz Vrbovsko.