TRŽIŠTE KAPITALA

Otvorena sezona poslovnih rezultata na burzi, HT u fokusu

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Iako su se većinu trgovinskog dana dionički indeksi dvoumili između crvenog i zelenog teritorija, dan je ipak zaključen sa porastom i to šestim uzastopnim. Indeks CROBEX je ojačao 0,3 posto, a uži indeks CROBEX10 zaključio sa plusom od 0,2 posto, dok je sektorske dobitnike predvodio indeks turističkog sektora sa rastom od 0,8 posto

Redovno trgovanje je bilo skromno, sa svega 7 milijuna kuna prometa i jednim milijunašem, ali je zato u blok transakciji dionicom Hrvatskog Telekoma ostvaren dodatan promet d 9,2 milijuna kuna, što je cjelokupnu likvidnost podiglo na oko 16 milijuna kuna, što je najviše u gotovo deset dana.

Jedini milijunaš u redovnom trgovanju je bila dionica Atlantske plovidbe koja je stagnirala cijenom pri 1,4 milijuna kuna prometa. Polagano je otvorena i sezona kvartalnih rezultata gdje je jučer dobre rezultate za zadnji kvartal objavila kompanija AD Plastika, te joj je dionica nakon toga ojačala 1,1 posto, pri 834 tisuće kune prometa, dok je dan ranije svoje rezultate objavila i Optime Telekom, ali bez značajnije reakcije tržišta.

Titula dobitnika dana ide dionici Tehnike koja je skočila preko 17 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Sunce Hotela i Ingre sa plusevima od 4,8 posto i 3,6 posto. Na strani gubitnika izdvajaju se dionice Granolia sa minusom od preko 15 posto, kao i dionica Vira koja je oslabila 5,4 posto nakon medijskih napisa o slaboj izvedbi šećerne industrije u Hrvatskoj.

Dobitnik dana: Tehnika +17,65% 200,00

Gubitnik dana: Granolio -15,25% 15,00

CROBEX: +0,27% 1.838,85

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!