club adriatic

Okončana agonija za 119 radnika; nakon desetljeća isplaćena im razlika plaće oko 20 milijuna kuna

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 12.08.2019 14:59
  • Objavljeno 12.08.2019 u 14:59
Club Adriatic

Club Adriatic

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Club Adriatic

Svim radnicima Cluba Adriatic isplaćeni su preostali iznosi razlike plaća za proteklo desetogodišnje razdoblje. Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna

Za radnike makarskog Cluba Adriatic okončana je višegodišnja priča oko isplate razlike plaća za razdoblje od 1. svibnja 2008. do kraja lanjske godine. Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna, priopćili su iz Cluba Adriatic.

Ističu kako je to rezultat sklopljenih sporazuma Uprave sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima. S rješavanjem toga problema u koštac se ovoga proljeća uhvatio Goran Fabris, predsjednik Uprave Cluba Adriatic, a zaposlenici su redovito obavještavani o tijeku procesa.

'Važno je da smo okončali ispunjenje preuzete obveze prema svim radnicima Cluba Adriatic. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali na vrijeme, ali su problemi s dokumentacijom koju smo naslijedili odlagali provedbu ove odluke. Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti', ističe predsjednik Uprave Cluba Adriatic Goran Fabris.

Makarski Club Adriatic posluje u sastavu crikveničke hotelske Grupe Jadran koju su lani preuzela dva obvezna mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, povjerili upravljanje novom menadžmentu, te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna. Jadran upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske. Dodaju li se tome i paviljoni i depandanse nekih od hotela, gostima se nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je na raspolaganju više od 1.100 parcela.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!