uloženo 6 milijuna kuna

Odašiljači i veze otvorili novu poslovnu zgradu i najavili digitalni radio

  • Autor: T.O./Hina
  • Zadnja izmjena 26.09.2017 11:32
  • Objavljeno 26.09.2017 u 11:32
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Državna tvrtka Odašiljači i veze (OiV) otvorila je u utorak novouređenu poslovnu zgradu u Zagrebu, u čije je uređenje uložila nešto više od šest milijuna kuna, te ministrima mora, prometa i infrastrukture te državne imovine Olegu Butkoviću i Goranu Mariću predstavila planove za budućnost

Tvrtka OiV u potpunom je vlasništvu države, a ministri Butković i Marić te član Uprave i direktor OiV-a Mate Botica su na otvorenju novouređene poslovne zgrade istaknuli stratešku važnost te tvrtke za Republiku Hrvatsku. 

Botica je objasnio kako su zgradu na Radničkoj cesti imali i prije, a sada su je preuredili zbog potreba svog poslovanja.

Kao jedan od najvažnijih planova OiV-a, koji bi se trebao provesti u iduća dva mjeseca, Botica je istaknuo puštanje u probni rad digitalnog radija s novom tehnologijom.

Među ostalim projektima izdvojio je projekt za rano otkrivanje i prevenciju požara, sustav panoramskih kamera koji će, kako je najavio, uskoro u komercijalno korištenje, te gradnju agregacijske mreže za širokopojasni pristup internetu. 

I ministar Butković je kao jedan od najvažnijih planova OiV-a za budućnost označio onaj za razvoj širokopojasnog interneta. 

"Osmislili smo dva programa za tu namjenu i dobili smo sredstva iz EU fondova i za razvoj agregacijske i pristupne mreže. Ministarstvo zajedno s OiV-om ide u tu gradnju, to je infrastrukturni projekt u područjima gdje ne postoji interes operatora", naglasio je Butković.

Mnistri mora, prometa i infrastrukture te državne imovine Oleg Butković i Goran Marić

Mnistri mora, prometa i infrastrukture te državne imovine Oleg Butković i Goran Marić

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Odgovarajući na novinarske upite kada bi ta gradnja mogla krenuti, rekao je da Vlada mora prvo donijeti nacionalni program, no nije precizirao kada se to može očekivati. 

Ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je kako je uloga OiV-a velika te podsjetio i na misiju te tvrtke u Domovinskom ratu, kada su bili "sustav znanja i prijenosa i sudbonosnih poruka za RH". 

Odgovarajući na upite novinara, Botica je kazao kako tvrtka trenutno zapošljava 298 radnika, kojih će do kraja ove godine biti i nešto više, kao i da su u prvoj polovici ove godine poslovali pozitivno. 

Botica je na upite o zapošljavanje bivšeg političkog tajnika HDZ-a Tomislava Čuljka u OiV-u odbio komentare da je to "čisto uhljebljivanje" te rekao kako je Čuljak imao uvjete i kompetencije da postane savjetnik Uprave OiV-a za lokalnu upravu. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!