USPJEŠAN PODUZETNIK

Novi suprug Bernardice Juretić pun je ko brod

29.04.2016 u 10:43

Bionic
Reading

Novopečeni suprug ministrice socijalne politike i mladih Bernardice Juretić, zagrebački poduzetnik, 67-godišnji Vlado Rožman vlasnik je vrlo uspješne tvrtke Primat RD. U zadnjih pet godina prihodi joj snažno rastu, dobit se kreće od 1,5 do dva milijuna kuna, a na žiroračunu firma je spremila lijepu zaradu od sedam milijuna kuna

Sve navedene brojke odnose se na 2014. jer za prošlu godinu preko poslovnih servisa još nije vidljivo financijsko izvješće Primat RD.

Tvrtka ima sjedište u Hrvatskom Leskovcu. Kao direktor vodi se Rožmanov sin, 35-godišnji Viktor Rožman.

Na njezinim internetskim stranicama navodi se kako je više od 20 godina jedna od lidera u regiji na tržištu 'opremanja objekata i interijera, građevinsko instalaterskih i obrtničkih radova, uključujući ugradnju pregradnih sanitarnih sistema te sigurnosne i bankarske opreme'.

Pojednostavljeno, uz građevinu bavi se prodajom sefova, uredskih stolica i opreme te ormara i regala za arhive, skladišta i garderobe. Broj klijenata joj je toliko velik da je lakše nabrojati domaće tvrtke koje nisu radile s Rožmanovom firmom, nego one kojima je nešto prodao ili izgradio.

Zbog toga ne čude odlični poslovni rezultati. U 2014. Primat RD je imao prihod od 41 milijun kuna, rast od 17,7 posto u odnosu na godinu prije, uz dobit od 1,4 milijuna kuna. Prema podacima s portala Poslovna Hrvatska, Rožman je u 2014. imao 28 zaposlenih čija je prosječna plaća bila 6.414 kuna

Bernardica Juretić u brak je ušla s ministarskom plaćom od 15.188 kuna i stanom od 64 kvadrata vrijednim oko milijun kuna, ali i s velikim dugovima.

Od 2010. otplaćuje kredit od 185.787 eura za koji joj mjesečna rata iznosi 1.200 eura. Iste godine podigla je i kredit od 30 tisuća eura za koji mjesečno plaća 348 eura.

Vlasnica je šest dionica HT-a i poslovnog subjekta Bernardica s vama j.d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu.

U imovinskoj kartici je navela i kako ima ušteđevinu od 4.500 eura