VIŠE OD 17 HEKTARA

Novi ministar gospodarstva ima oranica i vinograda kao pljeve

  • Autor: Luka Filipović
  • Zadnja izmjena 03.02.2016 07:13
  • Objavljeno 03.02.2016 u 07:00
Tomislav Panenić

Tomislav Panenić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakuš

Tomislav Panenić, novi ministar gospodarstva, prema imovinskoj kartici posjeduje više od 17 hektara oranica i vinograda, obiteljsku kuću u Berku i stan u Osijeku zbirno vrijedne 2,2 milijuna kuna. Zanimljivo je da niti jednu nekretninu nije kupio uz pomoć kredita

Izvješće o imovinskom stanju 43-godišnji Panenić podnio je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa 27. siječnja i to kao načelnik Općine Tompojevci te saborski zastupnik. Za očekivati je da će uskoro osvježiti karticu s podatkom da je postao ministar.

Osim obiteljske kuće u Beraku, čija je vrijednost s okućnicom procijenjena na 300.000 kuna, vlasnik je brojnih poljoprivrednih parcela. Sveukupno posjeduje više od 17 hektara (170.000 metara četvornih) oranica i vinograda vrijednih 1,4 milijuna kuna.

U imovinskoj kartici naveo je da je četiri vinograda, površine veće od dva hektara, dobio na dar dok je oranice kupio većinom vlastitim sredstvima, uz po koju pozajmicu.

Nije nam poznato koliko zemlje Panenić stvarno obrađuje. Naime, od iduće godine, prema najavama, trebao bi zaživjeti porez na neiskorištenu imovinu, što znači da bi novopečeni ministar gospodarstva, ako ne želi plaćati porez, svu zemlju trebao staviti u funkciju.

Osim kuće i poljoprivrednih parcela, Panenić u vlasništvu ima stan u Osijeku površine 58 metara kvadratnih, vrijedan 500.000 kuna. Niti njega nije kupio na kredit.

U imovinskoj kartici naveo je i da je vlasnik dva automobila (ukupno 50.000 kuna), dva traktora (65.000 kuna) i radnog stroja (10.000 kuna). Ušteđevine nema.

Supruga mu od veljače prošle godine radi u vukovarskom Borovu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!