AGONIJA FIŽULIĆEVE TVRTKE

Nervozni vjerovnici pokreću stečaj Magme

18.07.2011 u 12:36

Bionic
Reading

Dosadašnji pokušaji kompromisnog rješenja između bivših partnera Goranka Fižulića i Slobodana Vučićevića pali su u vodu pa sve više nervoznih vjerovnika, pokušavajući naplatiti svoja potraživanja, predlaže stečaj Magme

Agonija nekad vodećeg trgovačkog lanca igračkama i dječjom konfekcijom nastavljena je još jednim bezuspješnim pokušajem rješenja spora oko tvrtke Adria Design koja upravlja robnom markom Turbo limač. Definitivno su propali pregovori s poljskim investitorom NFI Empik Medio Fashion, a iz Magme optužuju Slobodana Vučićevića da je blokirao pregovore.

'Unatoč interesu potencijalnih investitora, navedena transakcija prodaje poslovnih udjela trenutačno nije izvjesna zbog nepostojanja volje većinskog vlasnika društva Adria design d.o.o., NCA investment grupe iz Beograda, da proda svoje udjele', stoji u službenom priopćenju Magme u kojem se navodi da je 15. srpnja održana je skupština društva Adria design d.o.o. na kojoj je većinski vlasnik NCA iskazao svoj jasan stav kojim odbija prodaju svog udjela u društvu.

Eskalacija sukoba bivših partnera unosi sve veću nervozu među vjerovnike Magme. Iako je u petak iz Fižulićeve tvrtke stiglo umirujuće priopćenje u kojem se navodi da su pregovori o deblokadi u tijeku te se očekuje da će se račun u kratkom roku odblokirati, sve više vjerovnika nastoji svoja potraživanja naplatiti prisilnim putem.

Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, u pokušaju naplate potraživanja troje dobavljača Magme podnijelo je prijedloge za stečaj na zagrebačkom Trgovačkom sudu. Radi se o tvrtkama Megatrend, Blitz-Cinestar te osječkoj građevinskoj tvrtki Ukras.