TV industrija

NEM Dubrovnik i NEM Zagreb zajedno u prosincu

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 04.05.2020 13:18
  • Objavljeno 04.05.2020 u 13:18
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: NEM

NEM Dubrovnik i NEM Zagreb spajaju se u najveće događanje CEE regije koje obuhvaća poslovnu i kreativnu stranu TV industrije: NEM Dubrovnik Meets Zagreb

Sanja Božić Ljubičić, vlasnica tvrtke Mediavision, full service tvrtke specijalizirane za komunikacijske, akvizicijske i distributerske usluge u TV industriji, ujedno i organizator događanja, izjavila je: „Trenutno neizvjesna situacija na globalnoj razini onemogućila je organizaciju događanja planiranog za lipanj u Dubrovniku kao tradicionalnoj lokaciji održavanja. Donijeli smo ovu odluku u nadi da će se stanje u svijetu do prosinca stabilizirati. Veseli nas spajanje ljetnog i zimskog NEM-a u jedinstveni NEM Dubrovnik Meets Zagreb.“

Sanja Božić Ljubičić

Sanja Božić Ljubičić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Zagreb kao domaćin oba događanja

Događanje NEM Dubrovnik Meets Zagreb održat će se od 9. do 11. prosinca 2020. u Zagrebu. NEM Dubrovnik će se tako spojiti sa zimskim događanjem NEM Zagreb i stvoriti tri fantastična dana posvećena TV industriji u Hrvatskoj, regiji i svijetu. Na jednom mjestu okupit će se predstavnici Pay TV kanala, FTA kanala, streaming servisi, telekom operatori te pružatelji raznih televizijskih usluga, kao i brojni kreativci, glumci, producenti, redatelji, scenaristi i svi ostali akteri audiovizualne industrije u potrazi za novim znanjima i razvoju vlastitog zanata.

Kris Marshall

Kris Marshall

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svi elementi klasičnog NEM Dubrovnik i NEM Zagreb događanja bit će obuhvaćeni. Svaki dan bit će ispunjen panel diskusijama i predavanjima nekih od lidera svjetske TV industrije koji će nas uputiti u smjer njenog razvoja, predstaviti nove projekte i podijeliti svoja bogata iskustva. Neke od vodećih televizijskih kuća godinama odabiru NEM Dubrovnik kao događanje gdje će predstaviti svoje nove projekte pa su tako neizostavni dio svakog NEM događanja i screeninzi.

Frank Spotnitz

Frank Spotnitz

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Također, organizirat će se i radionice pod vodstvom profesionalaca s inozemnim karijerama: kreativni scenaristi otkrit će tajne uspješnih scenarija, profesionalni voditelji timova pokazat će nam kako formirati kvalitetan tim i njime upravljati. Na radionicama će biti moguće savladati i pravnu stranu televizijskog posla: od upravljanja TV pravima, financiranja i prodaje do savjeta o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Raznovrstan program će svakog dana biti upotpunjen opuštenim networking eventima namijenjenima za nova poznanstva, razmjene iskustava i ideja, ali i sklapanje novih poslova.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Dio NEM-a Dubrovnik je i TV Market koji se također premješta u glavni grad kako bi se nastavila tradicija predstavljanja novih formata i projekata na jednom mjestu. Novost ove godine je i koncept nazvan TV Tech Showcase, namijenjen tehnološkim tvrtkama za predstavljanje inovativnih IT rješenja, a koja pomažu razvoju industrije. Svaka tvrtka imat će priliku predstaviti svoj proizvod ili uslugu svim posjetiteljima i tijekom 10-minutne prezentacije u glavnoj dvorani. TV Writing Contest još jednom će okupiti profesionalne i amaterske scenariste koji će svoje ideje za TV projekte moći predstaviti najvećim svjetskim produkcijskim kućama koje će ih potom i ocjenjivati.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Baš kao godinama do sada, cilj svakog NEM događanja su pozitivne promjene, unapređenje industrije, ujedinjenje regije i pružanje prilike onima koji svoje projekte vide izvan granica svoje države ili regije. NEM Dubrovnik Meets Zagreb zalagat će se za te ciljeve i tijekom izazovne 2020. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!