ZAGREBAČKA BURZA

Nastavljeno negativno raspoloženje, u fokusu HT i Atlantska plovidba

tportal

Izvor: EPA / Autor: STR

I drugi trgovinski dan ovog tjedna obilježen je negativnim sentimentom uz pad većine dioničkih indeksa. CROBEX je izgubio dodatnih 0,3 posto te se vratio na razinu ispod 2.000 bodova. Također su i njegova uža inačica CROBEX10 te šira inačica CROBEXplus zaključili u minusu od 0,5, odnosno, 0,3 posto. Indeksi industrijskog i turističkog sektora su bili jedini indeksi koji su zabilježili rast, dok su ostali sektorski indeksi izgubili na vrijednosti u rasponu od 0,2 do 1,2 posto.

Likvidnost je potonula na 2,1 milijun kuna, najnižu razinu od početka ovog mjeseca. Niti jedno izdanje nije prikupilo milijunski promet a najbliže tome je bio Hrvatski Telekom s prometom od 825 tisuća kuna i padom cijene od 0,27 posto. Sljedeći najveći promet je iznosio 370 tisuća kuna a prikupile su ga dionice Atlantske Plovidbe uz pad vrijednosti od 3,5 posto pri čemu su dosegnule cijenu od 391 kunu, najnižu vrijednost u posljednjih šest mjeseci. Ujedno je ovaj pad Atlantsku Plovidbu svrstao među najveće gubitnike dana.

Loš dan su, također, imale i dionice Granolia s padom od 6 posto, zatim Mon Perina s minusom od 4,9 posto te Čateksa s gubitkom od 4,3 posto. Titula dobitnika dana odlazi Slatinskoj banci koja je zaključila dan s plusom od 10 posto. Slijede ju Viro s dobitkom od 7,2 poste te Luka Ploče s rastom od 3,3 posto.

Dobitnik dana: Slatinska banka +9,96% 53,00

Gubitnik dana: Granolio -6,03% 54,50

CROBEX: -0,32% 1.998,29

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!