tržište kapitala

Nastavak negativnih kretanja, Petrokemija gubitnik dana

Petrokemija

Petrokemija

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zadnji trgovinski dan u tjednu na Zagrebačkoj burzi protekao je u negativnom raspoloženju, s obzirom na to da su dionički indeksi i većina najaktivnijih izdanja zaključili u crvenome.

CROBEX je kraj trgovanja dočekao na 1.882,97 bodova, što predstavlja pad za 0,41 posto u odnosu na prethodno trgovanje te njegovu najnižu razinu u više od mjesec dana.

CROBEX je pretrpio gubitak i na tjednoj razini, i to za 0,85 posto, što je njegov treći uzastopni negativni tjedan. Indeks blue chip dionica CROBEX10 također je oslabio, zaključivši s minusom od 0,37 posto. Ukupni dionički promet iznosio je nešto više od sedam milijuna kuna, od čega 5,2 milijuna kuna u redovnom trgovanju te dodatnih dva milijuna u blok transakciji.

Najveći promet, i to od 2,4 milijuna kuna, uknjižile su dionice Hrvatskog Telekoma, koje su skliznule za 0,33 posto na 158,00 kuna. Gubitke je pretrpjelo prvih šest najaktivnijih izdanja, među kojima su dionice Valamar Riviere pale za 2,36 posto na 37,20 kuna, a Optima Telekom izgubio 1,92 posto na 5,10. Gubicima su se posebno istaknule dionice Petrokemije, koje su nakon snažnog rasta proteklih dana u petak potonule više od 11 posto, te Excelsa nekretnine s minusom od 5,56 posto, dok su HPB i Liburnia Riviera Hoteli izgubili više od dva posto.

Dobitnici među najlikvidnijim izdanjima bili su dosta rjeđi. Izdvajaju se građevinari Ingra i Tehnika s dobicima od pet posto, odnosno nešto više od pet posto, te Luka Rijeka s rastom većim od tri posto.

Dobitnik dana Uljanik plovidba +9,40% 64,00

Gubitnik dana Petrokemija -11,18% 30,20

CROBEX -0,41% 1.882,97

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!