potuklo usjeve

Poznata poduzetnica u oluji ostala bez svega: 'Šteta je ogromna'

20.07.2023 u 00:00

Bionic
Reading

Strašno, možda i nikada do sada ovako intenzivno i dugotrajno nevrijeme na velikom prostoru pogodilo je Karlovačku županiju oko 16 sati.

Pod tučom ponegdje veličine čak i teniske loptice i olujnim vjetrom stradale su općine uz granicu s Republikom Slovenijom, najviše Ribnik i Žakanje, kao i sva sela i naselja na području Karlovca, odnosno zapadno od njega. No, najveća štetu generalno će vjerojatno pretrpjeti poljoprivrednici na svojim poljima, koji još uvijek nisu u fokusu, prenosi Jutarnji list.

Potpuno su uništeni brojni povrtnjaci i polja sa svim kulturama. Jedna od najvećih poljoprivrednica Karlovačke županije Diana Prpić, koja je dobitnica brojnih priznanja za svoje proizvode te je sudionica nekoliko izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika, praktički je ostala bez svega.

Tuča joj je oštetila krovište pogona za preradu, razbila joj je automobil i uništila polja. A sve to nakon što se nekako oporavila od poplave na istim tim poljima.

'Kažu mi često: "Lako tebi, ti si sam svoj gazda..." Mnogi su se iz tih razloga, našeg lagodnog života, i udaljili od nas (hvala im na tome). Ali ne. Moj "gazda" je nebo i priroda koja je u zadnje vrijeme tako nemilosrdna. Sigurna sam da neću više pisati na ovu temu, previše je negativnog i žalosnog danas u brojnim obiteljima. Samo ću reći da su štete ogromne, da je nastradalo jako puno privatne imovine plus apsolutno sva zemlja koju obrađujemo (prvo poplava, a ono šta nije nastradalo u poplavi, danas je itekako "počašćeno"). Na nama je sada maksimalno pomoći biljkama da se oporave (ono šta se da spasiti) i da se veselimo da ovu godinu preživimo, doslovno. Nadajmo se boljemu i obećajem da ću vas ponovno veseliti sa slikama plodova iz naših polja', poručila je Prpić na Facebooku.