MEĐIMURSKA TEKSTILNA TVRTKA

Nakon Xnationa propao i Angel

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nakon propasti Xnationa početkom ove godine još je jedna domaća tekstilna tvrtka bila prisiljena staviti ključ u bravu - međimurski Angel - čijim je zatvaranjem posao izgubilo pedesetak ljudi
Angel

Angel

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Riječ je o međimurskom Angelu koji je imao samo nekoliko vlastitih maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i uglavnom je prodavao odjeću putem veleprodaje, piše Business.hr.

Najveći je uspjeh postigao kolekcijama odjeće za djecu, trudnice i punije žene te izradom traperica, a razvijao je i vlastite brendove odjeće za zaposlene žene i tinejdžere.

Za razliku od Xnationa, koji je ipak većinu proizvodnje organizirao izvan Hrvatske, u zemljama regije s jeftinijom radnom snagom, vlasnica i direktorica Angela Ruža Đurkin takvu je praksu uporno odbijala, ali naposljetku je izgubila tržišnu utakmicu s jeftinijom uvoznom robom koju prati snažan marketing.

Početkom 2009. godine robu su prodavali na 20-ak prodajnih mjesta, od čega su samo u Čakovcu imali vlastiti maloprodajni dućan, a ostalo su bili 'korneri' u robnim kućama i veleprodaja.

Kako bi brendovi bolje došli do izražaja, planirali su otvoriti pet maloprodajnih mjesta, što su uskoro i ostvarili, pa je u Zagrebu otvoren dućan u Masarykovoj, kao i u drugim gradovima. Na tržištu su uspijevali sve do prošle godine, kad je prodaja drastično pala.

'Trgovci s kojima smo radili počeli su zatvarati tvrtke i obrte, a umjesto plaćanja vraćali su nam robu. Tako je zatvoreno 10 do 12 prodajnih mjesta. To nas je dotuklo. Zato nismo ni radili zimsku kolekciju i oko Nove godine zatvorili smo dućane u Varaždinu i Zagrebu. Ostao je još samo maloprodajni dućan u Čakovcu u kojem rasprodajemo preostalu robu', priča Ruža Đurkin, ne krijući svoje razočarenje jer je u tom poslu posljednjih 30 godina.

Zatvaranjem Angela posao je izgubilo 50-ak ljudi, koliko ih je bilo zaposleno od 2009. godine, a prije ih je bilo i više od 80.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi