DVA MILIJUNA EURA

Nakon 15 godina spora Grad Makarska i Imperial Riviera postigli nagodbu

21.06.2024 u 11:12

Bionic
Reading

Grad Makarska i Imperial Riviera sklopili su nagodbu vrijednu gotovo dva milijuna eura kojom su, uz mirno rješenje dugotrajnog imovinskopravnog spora, osigurana i sredstva za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici u vrijednosti od 600 tisuća eura.

Kako se navodi u priopćenju, objavljenom u petak, sudski spor vodio se radi regresne isplate naknada, koje je Grad Makarska prethodno isplatio bivšim vlasnicima zemljišta zbog izvlaštenja provedenog za vrijeme bivše države, a na kojima su sagrađeni hoteli Meteor i Dalmacija.

Na inicijativu Grada Makarska i uz obostranu spremnost da se mirnim putem riješi spor, koji je na Trgovačkom sudu trajao 15 godina, uspješno je provedena medijacija te je usuglašen tekst nagodbe koji su odobrili i Gradsko vijeće Grada Makarska i nadzorni odbor Imperial Riviere.

'Ovo je izrazito pozitivno za grad jer će nam biti refundiran cijeli iznos koji smo platili bivšim vlasnicima zemljišta, a dodatnih 600 tisuća eura bit će namijenjeno za projekte od društvenog značaja', poručio je gradonačelnik Grada Makarske Zoran Paunović.

Prema nagodbi, Imperial Riviera će Gradu Makarska tijekom sljedeće dvije godine uplatiti 1,3 milijuna eura koje je Grad prethodno isplatio bivšim vlasnicima zemljišta, dok će dodatnih 600 tisuća eura u narednih pet godina usmjeriti izravno u projekte za djecu s posebnim potrebama, opremanje dječjih vrtića te brigu o starijima i nemoćnima.

'Zadovoljan sam što smo uspjeli postići sporazum kojim su osigurani i preduvjeti za daljnje investicije te razvoj poslovanja naših hotela u Makarskoj u koje smo do sada uspješno uložili 29 milijuna eura', poručio je u priopćenju Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.