NAUTIKA, TURIZAM, HRANA...

Na velesajmu četiri međunarodna sajma

11.02.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Četiri međunarodna sajma vezana za nautiku, turizam, hotelijerstvo i hranu održat će se ovog tjedna, od 13. do 17. veljače, na Zagrebačkom velesajmu te u šest izložbenih paviljona okupiti 455 izlagača iz Hrvatske i 29 zemalja svijeta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije predstavnika ZV-a i partnera-suorganizatora sajmova

Riječ je o Zagrebačkom sajmu nautike i sajmu turizma CroTOUR, koji se održavaju od 13. do 17. veljače, te sajmu hrane, pića i gastronomskih inovacija INGA i sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa Hotel&Gastroteh koji počinju dan kasnije, 14. veljače i završavaju dan ranije, 16. veljače.

Time se za razliku od nekoliko prošlih godina ponovo na ZV-u sa sajmom nautike u jednom, zimskom terminu objedinjuje hrvatska turistička ponuda, enogastronomija i oprema za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, što je tražili i struka i partneri sajmova.

Direktor ZV-a Milan Trbojević i drugi predstavnici ZV-a na današnjoj su konferenciji istaknuli zadovoljstvo odazivom izlagača kojih će na sva četiri sajma unatoč nastavku negativnih trendova u gospodarstvu biti slično kao na lanjskim sajmovima.

Tradicionalno jedan od jačih sajmova ZV-a, nautički, i ove će godine, po riječima predsjednika Udruge hrvatske nautičke proizvodnje Romana Pičuljana ponuditi nekoliko premijera i pretpremijera brodova i drugih plovila domaće proizvodnje, kao i noviteta u opremi za nautiku i ronjenje. Bit će izloženo više od sto plovila.

Ocijenio je i da je sajam važna promocija hrvatske male brodogradnje koja je jedna od najpogođenijih grana uslijed krize.

Turistički sajam CroTOUR ove je godine više fokusiran na kontinentalni turizam i produljenje sezone, a kao i svake predstavit će i aktualnu turističku ponudu za ovu godinu.

U sklopu tog sajma održat će se i festival nematerijalne baštine nacionalnih manjina koji će pod nazivom "Svi zaJedno u EU" okupiti oko 500 sudionika iz cijele Hrvatske.

Sajmovi Hotel&Gastroteh i INGA predstavit će proizvođače i distributere opreme za čuvanje i pripremu hrane i pića te inovacije u gastronomiji, a predviđeno je i natjecanje 10 najboljih kuhara iz Hrvatskog kuharskog saveza (HKS) te izrada najduže torte u Hrvatskoj od 20 metara.