JADRANSKA VRATA

Na terminalu Brajdica prekrcano rekordnih 300.000 kontejnerskih jedinica

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 23.12.2020 19:29
  • Objavljeno 23.12.2020 u 19:29
Rijeka: Teretni brod za prijevoz kontejnera

Rijeka: Teretni brod za prijevoz kontejnera

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Tvrtka Jadranska vrata u srijedu je izvijestila o novom rekordu na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci - u ovoj je godini prekrcano 300.000 kontejnerskih jedinica (TEU).

Iz tvrtke ističu kako su danas na brod ukrcali kontejner "koji je obilježio dostignuće od 300.000 TEU u ovoj godini, prekretnicu te ujedno i novi rekord ostvarenog prometa u povijesti Jadranskih vrata".

Kontejner, kojeg su nazvali "300K TEU", stigao je vlakom na redovnom željezničkom servisu iz središnje Europe, nakon čega je ukrcan na kontejnerski brod u redovnom prekooceanskom servisu koji direktno spaja sjeverni Jadran i Daleki istok.

Taj novi rekord dobiva još veće značenje kada se sagleda u kontekstu godine na izmaku, na svim poljima gospodarstva i života pogođene pandemijom virusa covid-19, smatraju u Jadranskim vratima, tvrtki koja kao koncesionar upravlja kontejnerskim terminalnom Brajdica u riječkoj luci.

Taj novi rekord, kako ističu, dobiva još veće značenje kada se sagleda u kontekstu godine koja prolazi i koja je na svim poljima pogođena pandemijom virusa Covid-19.

Tvrtka Jadranska vrata (Adriatic Gate Container Terminal - AGCT) osnovana je 2001. godine kao tvrtka-kćer Luke Rijeka, a deset godina kasnije, 2011. u tvrtku ulazi strateški partner, International Container Terminal Service Inc. (ICTSI). Ta filipinska tvrtka u AGTC-u ima 51posto, a Luka Rijeka 49 posto udjela.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!