EMIL TEDESCHI

'Na površinu isplivavaju višegodišnji promašaji HGK'

Emil Tedeschi

Emil Tedeschi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Atlantic grupa

Komentirajući uhićenje pročelnice Ureda predsjednika HGK Nadana Vidoševića, Zdenke Peternel, predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi kazao je da je nužna transformacija Komore

'Sada tek isplivava na površinu višegodišnje promašeno ponašanje Komore, jer njezina funkcija nikako nije novcem uzetim gospodarstvu nabavljati umjetnička djela i raditi druge neracionalnosti, kao niti osobnu promidžbu i potporu u političkoj kampanji njezinog predsjednika Vidoševića. Komora je oduvijek bila neprimjereno vezana uz politiku, no neovisno o ovom događaju, ona je potrebna, ali nužno je njezino transformiranje', izjavio je Poslovnom dnevnikuEmil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Kao jedan od čelnika u HUP-u, Tedeschi je dugogodišnji zagovornik reformiranja HGK. 'Ona je glomazna, posve otuđena od gospodarstva i odvojena od stvarnosti', dodaje Tedeschi. Zauzima se za model s dobrovoljnim članstvom, a ostane li sustav obveznog članstva, naknade je potrebno, smatra Tedeschi, smanjiti za dvije trećine, a javne ovlasti Komore financirati i iz proračuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!