VLASNIK NIJEMAC

Na natječaj za Radio 101 javio se samo Impossibile Egressus

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 31.01.2012 22:22
  • Objavljeno 31.01.2012 u 18:01
Radio 101

Radio 101

Izvor: Cropix / Autor: Slavko Midzor/CROPIX

Na natječaj za dokapitalizaciju Radija 101 javio se jedan ponuditelj, tvrtka Impossibile Egressus, registrirana u Zagrebu, u kojoj se kao vlasnik navodi Nijemac Thomas Alexander Thimme, s ponudom od 6.112.000 kuna, doznaje se danas od stečajnog upravitelja Maroje Stjepovića

Stjepović, koji je raspisao natječaj za prikupljanje ponuda s početnom cijenom od šest milijuna kuna, izjavio je Hini da će se o ponudi Impossibile Egressusa očitovati do sutra u 13 sati.

Moram razmotriti je li ta ponuda prihvatljiva jer je ponuditelj u njoj postavio neke uvjete koji se dosad nisu pojavljivali, a njihovo bi prihvaćanje možda narušilo ravnopravno natjecanje, rekao je Stjepović.

Radi se o četvrtom pokušaju dokapitalizacije Stojedinice u proteklih par mjeseci - počelo se s cijenom od 12 milijuna kuna koja je spuštena na 10,8 milijuna kuna, pa na 9,7 milijuna kuna, da bi se završilo na šest milijuna kuna.

Po Stjepovićevim riječima, to je posljednji pokušaj spašavanja Radija 101 kroz dokapitalizaciju jer se ne isplati spuštati cijenu ispod šest milijuna kuna. U slučaju propasti i ovog natječaja, krenulo bi se u izradu novog stečajnog plana po kojem bi se potraživanja pretvorila u udjele, što znači da bi većinskim vlasnikom postala država koja je najveći vjerovnik.

Ako stečajni upravitelj prihvati ponudu Impossibile Egressusa, tih 6.112.000 kuna bilo bi dovoljno za namirivanje obveza iz stečajne mase - plaća radnika za vrijeme trajanja stečajnog postupka i troškova sudskog postupka, te djelomičnih potraživanja radnika, koja ukupno dosižu devet milijuna kuna, i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje po osnovi doprinosa za mirovinsko osiguranje.

Ostala potraživanja radnika, države i dobavljača bila bi otpisana, a Radio 101 nastavio bi emitirati svoj program s novim vlasnikom koji bi preuzeo i dvadesetak zaposlenih na tom nekad kultnom zagrebačkom radiju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!