TODORIĆ ODUSTAO

Moralić jedini zainteresiran za Dalmacijavino

Bionic
Reading

Nekoć ugledni splitski proizvođač vina, alkohola i drugih pića Dalmacijavino još uvijek čeka novog vlasnika. Hrvatski fond za privatizaciju sprema se raspisati treći krug privatizacije ali najave nisu bajne. Štoviše, Agrokor koji je godinama slovio kao glavni pretendent službeno je priopćio da više nije zainteresiran, piše Poslovni dnevnik

Osim Agrokora, svojedobno se potencijalne kupce tražilo i među Kutjevom Envera Moralića, Svjetlanom Stanićem, protiv kojega se i vodi proces zbog Dalmacijavina, potom širokobriješkim poduzetnikom Milanom Lučićem, ruskim poduzetnikom koji je ulagao na području Imotskog Dmitrij Željeznjakom.

Prije godinu dana interes su pokazivale i pojedine poljoprivredne zadruge s dalmatinskog područja, no u krugovima bliskima navedenim poduzetnicima, tvrde da malo izgleda da bi se itko i javio na natječaj.

'Država je predugo čekala s natječajem', kaže jedan od sugovornika Poslovnog dnevnika i procjenjuje da bi i Agrokor teško spasio Dalmacijavino, i uz svu pomoć države koju će pružiti novom vlasniku otpisom svojih potraživanja. Jedini koji zasad iskazuje interes, ali načelni, jest Moralić.

'Tek kada vidimo uvjete natječaja i situaciju u tvrtki moći ćemo govoriti nešto konkretnije, jer su se uvjeti u vinarstvu zadnje dvije godine jako promijenile', kaže Moralić.