poslovanje

Mon Perin lani uvećao neto dobit za 41 posto

15.04.2022 u 16:25

Bionic
Reading

Nadzorni odbor i Uprava turističke tvrtke Mon Perin iz Bala u petak su predložili glavnoj skupštini isplatu dividende od jedne kune po dionici, nakon što su razmotrili rezultate poslovanja za 2021., koji pokazuju skok neto dobiti za 41 posto, na 15,5 milijuna kuna

Mon Perin, čije su dionice izlistane na Zagrebačkoj burzi krajem ožujka, lani je ostvario ukupne prihode od 57 milijuna kuna ili 10 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Kako se navodi u priopćenju, rast prihoda rezultat je povećanja prihoda od smještaja i veće prosječne prodajne cijene uslijed ulaganja u poboljšanje smještajnih jedinica i pratećih sadržaja.

Istodobno, neto dobit je dosegnula 15,5 milijuna kuna, što je 41 posto više nego 2019., dok je EBITDA bila 32 milijuna kuna ili 18 posto viša.

Predložena dividenda od jedne kune po dionici za 54 posto je veća u odnosu na onu isplaćenu prethodne godine.

Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti u razdoblju od 2018.-2019., a pravo na dividendu imat će svi dioničari koji će na dan 1. srpnja biti upisani u depozitarij SKDD-a kao vlasnici. O tome će odlučivati dioničari 17. lipnja.

Kako se dalje navodi, u svrhu promicanja participativnog poduzetništva, olakšavanja investicijskog ciklusa, omogućavanja dodatnog sudjelovanja zaposlenika, dioničara, poslovnih partnera i ključnih povezanih osoba u rastu i razvoju društva te poticanja dioničarstva, pokreće se projekt „Mon Perin Partner“. Zaposlenici, dioničari, poslovni partneri, naime, temeljem pravila o Mon Perin Partneru steći će popuste na usluge smještaja te pravo na kupnju mobilnih kućica sa svrhom njihova davanja u zakup Mon Perinu. Nadzorni odbor prihvatio je taj prijedlog te ga uputio na glasovanje skupštini.

"Prošlogodišnji rezultati i ovogodišnje najave dokazuju da smo razdoblje pandemije iskoristili kao dodatnu priliku za poboljšanje kvalitete usluga, uvjeta rada, kadrovsko i financijsko jačanje te daljnjem iskoraku ka glamping turizmu i cjelogodišnjem poslovanju. Demografsko jačanje lokalne zajednice predstavlja bitan uvjet našeg daljnjeg razvoja te stoga smo sa Općinom Bale usuglasili zajedničke projekte kojima se promovira socijalno, održivo i participativno poduzetništvo na korist stanovništva, zaposlenika i dioničara", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Plinio Cuccurin.

  • +15
Kamp Mon Perin Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić