NOVE DIONICE

Turistička tvrtka Mon Perin Plinia Cuccurina izlazi na Zagrebačku burzu, temelji se na posebnoj strukturi vlasništva

17.03.2022 u 13:08

Bionic
Reading

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo prospekt za uvrštenje 106,7 milijuna dionica tvrtke Mon Perin na uređeno tržište Zagrebačke burze.

Turističku tvrtku Mon Perin iz istarskih Bala osnovao je 2005. godine poduzetnik Plinio Cuccurin s idejom razvoja socijalnog poduzetništva, koje se temelji na posebnoj strukturi vlasništva i načina ulaganja u lokalnu zajednicu.

Prije dvije godine Mon Perin se iz društva s ograničenom odgovornošću transformirao u dioničko društvo koje sada broji više od 900 malih dioničara, uglavnom stanovnika Bala.

Tvrtka je na izvanrednoj skupštini održanoj krajem listopada lani donijela odluku o uvrštenju dionica na ZSE, kao i odluku o dokapitalizaciji.

Dokapitalizacija je u međuvremenu provedena, u sklopu koje je temeljni kapital nominalno povećan za otprilike 10,7 milijuna kuna, na 106,7 milijuna kuna, a tako prikupljen kapital Uprava namjerava iskoristiti za dodatno unaprijeđenje standarda svojih turističkih kapaciteta, prvenstveno u podizanje kvalitete kampa Mon Perin.