VIJESTI IZ MAĐARSKE

MOL ipak nije osvojio većinski udio u Ini

ina benzinska pumpna stanica

ina benzinska pumpna stanica

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Davor Zunic

Večernji list prenosi napise mađarskih medija da je već sad jasno da mađarski MOL ipak nije uspio postići većinsko vlasništvo u Ini. Tek bi se u sljedećih sedam dana trebalo službeno utvrditi koliko je MOL uspio kupiti Ininih dionica u svojoj privatnoj ponudi

Večernjak prenosi vijest s utjecajnog mađarskog portala Portfolio.hu da MOL nije uspio osvojiti većinski udio u Ini jer je za dionicu bio ponudio 2.800 kuna, ali nakon njegove najave da želi steći većinsko vlasništvo na burzi su dionice počeli kupovati mirovinski fondovi po 2.830 kuna te misteriozni američki ulagač za više od 3.000 kuna.

Prema podacima Večernjeg lista, domaći mirovinski fondovi kupili su nešto manje od četiri posto dionica od ukupno osam posto koliko ih je u vlasništvu malih dioničara, a američki ulagač nešto manje od jedan posto.

Mađarski MOL dosad je imao nešto više od 47 posto dionica, a kupnjom još četiri posto dionica želio je legalizirati većinska upravljačka prava koja ima i sada, bez obzira što nema 51 posto dionica.

Očekuje se da će Hanfa provjeriti MOL-ovu prijavu da su mirovinci bili udruženi u kartel kad su na burzi kupovali Inine dionice po istoj cijeni, ali i to je li američki ulagač možda povezan s MOL-om.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi