adac

Moćni njemački autoklub objavio turističku brošuru 'Hrvatska: zemlja za zaljubiti se'

09.02.2022 u 12:38

Bionic
Reading

Najveći europski autoklub, njemački ADAC objavio je brošuru posvećenu Hrvatskoj pod nazivom 'Hrvatska: zemlja za zaljubiti se', u kojoj Hrvatsku prikazuje kao turističku destinaciju bogate raznolikosti i nezaboravnih doživljaja, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ)

Napominjući da ADAC ima 22 milijuna članova, voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić ističe da je taj autoklub za Nijemce najvažniji izvor informacija o putovanjima u inozemstvo te da je objava brošure o Hrvatskoj važnija ako se zna da više od 70 posto turista iz Njemačke u pandemijskim godinama putuje osobnim automobilom.

'U tom je kontekstu suradnja s ADAC-om jako važna, a time se i našim gostima pružaju točne informacije o uvjetima i planiranju putovanja. Uz to, imamo potporu jedne od najutjecajnijih njemačkih institucija koja uživa veliko povjerenje građana i putnika, naših najbrojnijih turista', ocijenila je Miličić.

Hrvatsku u brošuri 'Kroatien: ein Land zum Verlieben' (Hrvatska: zemlja za zaljubiti se) ADAC predstavlja kroz regije Istre, Kvarnera i Dalmacije, s opisima njihove povijesne i kulturne baštine, plaža, uvala, otoka, sunca i prirodnih ljepota, dok je glavni grad Zagreb istaknut kao središte Hrvatske, a središnja Hrvatska i Slavonija kao skriveni dragulji zemlje.

Brošura donosi i korisne informacije o putovanju u Hrvatsku, od savjeta za putovanja automobilom pa do informacija vezanih uz kamping i drugih.

  • +31
Turisti u Dubrovniku, Makarskoj, Zadru i Šibeniku Izvor: Cropix / Autor: NIKSA STIPANICEV, IVO RAVLIC, TONCI PLAZIBAT I JURE MISKOVIC / CROPIX