LINIĆ O PREPORUKAMA

'MMF ima svoju, a mi svoju politiku'

28.02.2013 u 12:49

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić osvrnuo se prije sjednice Vlade i na preporuke MMF-a, rekavši kako 'Vlada vodi svoju politiku, a koliko god je nezadovoljnika, MMF je rekao: nije baš onakva dinamika kakvu bismo htjeli, ali daje rezultate'

'Posao je Vlade da čuva i financijsku stabilnost Hrvatske i da zlo koje se zove živjeti na račun kredita i uništavati hrvatsku budućnost s nenormalnom potrošnjom mijenja polako, odnosno da je to moguće i izdržljivo i za gospodarstvo i porezne obveznike. Uspijevamo to kontrolirati', ocijenio je Linić.

Pohvalio se i kako takve mjere Vladi 'priznaje i MMF za razliku od mnogih znanstvenika u Hrvatskoj i analitičara, kako se nazivaju'.

'Vlada će imati svoju politiku i znat ćemo kontrolirati i potrošnju, ali i borbu za gospodarski rast. Ako krene gospodarski rast, lakše će biti jer neće trebati toliko stezati. Moramo postati svjesni da kad se približimo 60-postotnom javnom dugu u odnosu na BDP, jednostavno nešto ne valja. Jednostavno nije moguće očekivati da će nam netko davati novac, jer to jednostavno nije moguće', rekao je Linić.

Na kraju je najavio kako će Vlada 'raditi onoliko koliko je to moguće i nastojati imati održivu ekonomiju u Hrvatskoj'. 'MMF ima svoju politiku, a mi imamo svoju', zaključio je Linić.